Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Дружини учасників АТО вийшли на прибирання лісу у День довкілля

Ця акція, присвячена Дню довкілля, триває в країні уже 5 років. Під гаслом "Зробимо Україну чистою" учасниці групи підтримки дружин учасників АТО, які відвідують Соціально-психологічний центр м. Славутич вперше долучилися до всеукраїнської акції. 19 квітня жінки-волонтери влаштували прибирання у лісі за Прибалтійськими кварталами.


Ця акція, присвячена Дню довкілля, триває в країні уже 5 років. Під гаслом "Зробимо Україну чистою" учасниці групи підтримки дружин учасників АТО, які відвідують Соціально-психологічний центр м. Славутич вперше долучилися до всеукраїнської акції.
19 квітня жінки-волонтери влаштували прибирання у лісі за Прибалтійськими кварталами.

Варто зазначити, що сміття виявилося не так багато, як очікувалося. Усі були приємно здивовані наявністю у лісі яскравих смітників.

Невеличкий інструктаж для учасників суботників, як правильно поводитися з шприцами та голками, знайденими в лісі: задля власної безпеки "крила" шприца треба загнути й голкою вниз вкинутив будь-яку знайдену пластикову пляшку. Якщо є корок, то пляшку бажано закрутити. Коли викидатиметься мішок із сміттям, при дотриманні правил безпеки не буде загрози випадкового поранення.

Учасники суботнику вважають, що шприців у лісі не буде або стане значно менше і можна буде уникнути загрози поранення й інфікування під час відпочинку, якщо умісті організувати пункт обміну використаних одноразових шприців та голок.

Ми вважаємо, що потрібно збиратися частіше ніж раз на рік. Тому що люди дуже багато смітять, вони не думають про те, яку шкоду вони завдають навколишньому середовищу. Адже більшість із сучасного сміття розкладається в природних умовах сотні років.

Шановні Славутичани! Беріть активну участь в акціях – допоможіть зробити наше місто кращим, чистішим та зеленішим!

І варто завжди пам’ятати: чисто не там, де прибирають, а там де не смітять!!!!
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: