Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Освячення храму

15 квітня у Славутичі Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав освятив храм, зведений на честь ікони Божої Матері Неустанної Помочі. Зокрема в урочистій Літургії взяли участь О. Юрій Логаза, міський голова Юрій Фомічев та депутат Київської обласної...

 

15 квітня у Славутичі Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав освятив храм, зведений на честь ікони Божої Матері Неустанної Помочі.

Зокрема в урочистій Літургії взяли участь О. Юрій Логаза, міський голова Юрій Фомічев та депутат Київської обласної ради Володимир Удовиченко. Співслужили священики з Київщини, Франківщини, Львівщини, Чернігівщини.

Отець Святослав зазначив, що Славутич – це місто, яке носить у своєму серці та на своєму тілі рани, можливо, однієї з найбільших техногенних катастроф людства ХХ століття. «Але сьогодні у Славутичі, ми співаємо пісню Воскресіння, пісню надії. Тут у ваших очах кожен мешканець України, і кожен гість з різних країн світу може пересвідчитися, що Христос воістину воскрес. Тому що ваше місто росте і розвивається».

Після закінчення освячення храму віряни та мешканці Славутича разом помолилися Панахиду за жертв аварії на Чорнобильській АЕС біля Меморіалу Героям Чорнобиля.

За матеріалами Департаменту інформації УГКЦ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: