Завантаження ...

Офіційна інформація щодо опалення в місті

У зв’язку із ситуацією, що склалася у Славутичі з опаленням та постачанням природного газу, повідомляємо: Станом на 24 січня КП «УЖКГ» м. Славутича виконано всі необхідні умови НАК «Нафтогаз України» для отримання номінацій на січень 2018 року, а саме, з необхідних 7,52 млн. грн...

У зв’язку із ситуацією, що склалася у Славутичі з опаленням та постачанням природного газу, повідомляємо:

Станом на 24 січня КП «УЖКГ» м. Славутича виконано всі необхідні умови НАК «Нафтогаз України» для отримання номінацій на січень 2018 року, а саме, з необхідних 7,52 млн. грн. перераховано на рахунки НАК Нафтогаз України грошові кошти у сумі 5,25 млн.грн. та нараховано пільг та субсидій на суму 4,5 млн.грн. Відповідно до постанови КМУ №256 від 04.03.2002р. субвенція на погашення пільг та субсидій повинні бути перераховані до 24 числа місяця наступного за звітнім. Але, нажаль, Міністерство фінансів здійснило перерахунок коштів до Обласного фінансового управління Київської обласної державної адміністрації тільки 26 січня. Разом з тим вже о 18 годині того ж дня - 26.01.2018 року ці кошти вже були зараховані на рахунок НАК Нафтогазу. Звертаємо увагу, що станом на 29.01.2018 року лише 4 міста в Україні (і єдине в Київській області) спромоглися провести перерахування пільг та субсидій на рахунок НАК Нафтогазу у відповідності з новим порядком перерахування!

29.01.2018 року НАК «Нафтогаз України» повідомила КП УЖКГ м. Славутича про відсутність підтвердження номінації газу на січень 2018 року, так як зарахування пільг та субсидій відбулось після 25 січня!

Всього за січень КП «УЖКГ» м. Славутича перераховано НАК «Нафтогаз України» більше 12 млн.грн. Для отримання номінацій природного газу на лютий (з урахуванням споживання грудня 2017 року) треба сплатити за поточне споживання та за графіком погашення заборгованості ще 9,5 млн.грн.

30 січня о 13:00 технічною службою ПАТ Київоблгаз Славутицьку міську котельню було відключено від газопостачання через відсутність підтвердження номінацій газу від НАК Нафтогаз України.

З 16 годин, відповідно до рішення міської комісії з ТЕБ та НС, робота міської котельні відновлена. Наразі котельня працює у режимі технологічного мінімуму, здійснюється подача тепла та гарячої води у житлові будинки.

У разі, якщо питання газопостачання не вирішиться найближчим часом міська влада буде змушена подати позив до Мінфіну за порушення законодавства (несвоєчасне фінансування пільг та субсидій), що призвело до негативних наслідків для мешканців цілого міста.

Для недопущення відключення подачі газу на котельню у подальшому, просимо жителів Славутича своєчасно сплачувати за комунальні послуги.

ВИБАЧАЄМОСЯ ЗА ТИМЧАСОВІ НЕЗРУЧНОСТІ
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия