Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Роз’яснення щодо епідемічної ситуації з педикульозу

У соціальній мережи «Фейсбук» славутичане жваво обговорюють тему захворюваності дітей педікульозом у Славутичі. Н їх думку, ситуація замовчується. Завідувачка відділу лабораторних досліджень об’єкту з особливим режимом роботи Нездемовська Т.Є. надала роз’яснення з цього приводу

 
У соціальній мережи «Фейсбук» славутичане жваво обговорюють тему захворюваності дітей педікульозом у Славутичі. На їх думку, ситуація замовчується.

Завідувачка відділу лабораторних досліджень об’єкту з особливим режимом роботи Нездемовська Т.Є. надала роз’яснення з цього приводу:

«Славутицький відділ лабораторних досліджень об’єкту з особливим режимом роботи ДУ «Київський ОЛЦ МОЗ України» повідомляє, що епідемічна ситуація із захворюваності мешканців м. Славутича педикульозом стабільна.

Станом на 10.01.2018 року серед дитячого організованого контингенту нашими спеціалістами оглянуто 68 дітей, виявлено двох з педикульозом. При виявленні педикульозу подаються екстрені повідомлення до відповідних установ, а хворі виводяться із організованого колективу для проведення батьками необхідних заходів. 12.01.2018р. після скарги батьків вихованців ДНЗ №5 щодо випадків педикульозу було оглянуто 68 дітей.

На початок огляду медсестрою закладу було виявлено 2 випадки педикульозу та надані екстрені повідомлення. Ще одне екстрене повідомлення про педикульоз надійшло 15.01.2018р. У 2018 році у зв’язку з канікулами школи не перевірялися. Згідно з нормативними документами медперсонал шкіл проводить профілактичний огляд учнів після кожних канікул.

Славутицьким відділом лабораторних досліджень об’єкту з особливим режимом роботи ДУ «Київський ОЛЦ МОЗ України» у 2017 р. обстеження на педикульоз було проведено у всіх ДНЗ та ЗОШ. Виявлено 11 випадків, з них:
діти, які відвідують дошкільні заклади – 0 чол.
учні загальноосвітніх шкіл – 11 чол.

При зверненні за довідками про епідоточення було виявлено 28 випадків педикульозу, з них:
діти, які відвідують дошкільні заклади – 7 чол.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: