Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Про звернення ТОВ «Зелена енергія Т»

Славутичани в день проведення сесії спостерігали біля споруди міської влади людей із гаслами в руках. Виявилося, що це представники Іванкова та Макарова, міст нашої області, і одночасно працівники «Зеленої енергії» приїхали до Славутича.

Мітинг біля мерії
Славутичани в день проведення сесії спостерігали біля споруди міської влади людей із гаслами в руках. Виявилося, що це представники Іванкова та Макарова, міст нашої області, і одночасно працівники «Зеленої енергії» приїхали до Славутича. Як заявив в.о. Генерального директора ТОВ «Зелена Енергія» Юдицький Р. П., у цих містах розрахувалися за надані послуги, а от Славутич має борг і через нього працівники котельні мають заборгованість із заробітної плати, а підприємство несе збитки. Міський голова Володимир Удовиченко надав людям роз’яснення з усіх питань і що влада перерахувала товариству понад 6 млн грн. за теплову енергію, також направила листи в усі можливі інстанції з проханням хоча б на рік зупинити вилучення з міського бюджету, бо місто потребує додаткового фінансового ресурсу. Він також сказав людям: «Славутич не буде жити за ваш рахунок. І ми віддали гроші вам на заробітну плату».
Це питання продовжили розглядати на сесії міської ради в присутності працівників товариства, в.о. Генерального директора Юдицького Р. П., заступника Генерального директора Коральської Н. М. Були надані інформації та роз’яснення від фахівців міської влади Славутича і комунальних підприємств.

Г. В. ЗАЙЧЕНКО, начальник управління фінансів:

– Дефіцит бюджету м. Славутич на 2014 рік складає 43,5 млн грн., з них на соціально-захищені статті – 10,5 млн (це заробітна плата, комунальні послуги та харчування дітей в закладах освіти). Враховуючи непросту ситуацію в Україні і надзвичайно складну ситуацію з бюджетом м. Славутич, ми розуміємо, що кожна послуга має складову – виплату заробітної плати працівникам, і тому вишукуємо можливість для оплати. На жаль, «Зелена Енергія Т» не зареєстрована в м. Славутич як платник податків і до міського бюджету нічого не сплачує.

Станом на 18.06.2014 заборгованість за теплопостачання складає 7,8 млн грн, у тому числі заборгованість минулих періодів – 5,4 млн грн. За опалювальний сезон 2013/2014 року профінансовано видатки за спожите тепло в сумі 6 млн 419 тис. грн, в т.ч. 2014 рік – 4 млн. 732 тис. грн.

В. О. КУЧИНСЬКИЙ, директор КП «УЖКГ»:
– Я вважаю, що адміністрація «Зеленої енергії» займається просто-напросто шантажем. Сьогодні всі комусь винні за надані послуги. По-перше, було заявлено, що Іванків і Макарів розрахувалися із «Зеленою Енергією Т» за спожите тепло. То чому ж ці люди прибули до Славутича? А по-друге, фінансово-економічну скруту треба долати спільно. Я, як керівник комунального підприємства, постійно вимушений брати кредит на заробітну плату (і так роблять сьогодні майже всі).

В. М. СКИБА, начальник управління економіки та соціального розвитку міста:
– Зрозуміло, що керівництво ТОВ «Зелена Енергія Т» захищає свої інтереси, використовуючи при цьому працівників. Місячний фонд оплати праці 16 осіб, які працюють в м. Славутич на котельні «Зеленої енергії Т», складає орієнтовно 60–70 тис. грн. Пропрацювала ця котельня в Славутичі повних п’ять місяців. Тобто на зарплату необхідно виділити 350–400 тис. грн, а Славутич оплатив за послуги 6,4 млн грн. Проблем із заробітної плати у них не повинно бути.

І. М. ЖАБОЛЕНКО, директор КП «ЖКЦ»:
– Директор котельні «Зелена енергія» думає перш за все за себе, а не за жителів м. Славутич1 У Московському, Добринінському, Чернігівському кварталах при нормі 50 градусів гаряча вода було завжди нижче норми – 42–43 градуси, а оплату «Зелена Енергія» вимагає за лічильником. А за чий рахунок збитки?

Дискусія продовжувалась. Міський голова запевнив, що незважаючи ні на що альтернативна енергія обов’язково буде в Славутичі.
Органи міської влади вживають дієвих заходів із метою погашення заборгованості за теплову енергію, спожиту бюджетними установами.

На пленарному засіданні міської ради вирішили створити комісію на базі бюджетної комісії ради (Кучеренко А. Л.) спільно з управлінням фінансів (Зайченко Г. В.), комунальним підприємством «Житлово-комунальний центр» (Жаболенко І. М.), комунальним підприємством «Управління житлово-комунального господарства» (Кучинський В. О.) із залученням бажаючих депутатів для вивчення та вирішення проблем, що склалися навколо ТОВ «Зелена енергія Т».

Управління інформації та електронного врядування






Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: