Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Володимир Удовиченко: «Відповідь я залишаю за Славутичем. І якщо славутичани скажуть, що досить, то я припиню свою діяльність. Поки ж славутичани будуть мені довіряти виконувати функцію міського голови, я буду її виконувати!».

Із персональною заявою виступив депутат Ільгіз Ісхаков, який цинічно звинувачував міського голову в тому, що той, начебто, не зрозумів й до цього часу, що відбулося в Україні і в Славутичі після 30 листопада 2013 року, а також зауважив міському голові, що і в політиці, і в управлінні треба вчасно піти.

 

23 червня 2014 року відбулась 47-а сесія Славутицької міської ради VI скликання під головуванням міського голови В. П. Удовиченка.

У сесійному засіданні взяли участь 29 депутатів із 36. Після затвердженого порядку денного із персональною заявою виступив депутат Ільгіз Ісхаков, який цинічно звинувачував міського голову в тому, що той, начебто, не зрозумів й до цього часу, що відбулося в Україні і в Славутичі після 30 листопада 2013 року, а також зауважив міському голові, що і в політиці, і в управлінні треба вчасно піти. Він оголосив про свій намір розпочати своє життя по-новому. Володимир Петрович сказав на це: «Відповідь я залишаю за Славутичем. І якщо славутичани скажуть, що досить, то я припиню свою діяльність. Поки ж славутичани будуть мені довіряти виконувати функцію міського голови, я буду її виконувати!».

У порядку денному були дискусійні проекти рішень.

«Про розірвання договору оренди майна комунальної власності територіальної громади м. Славутич».
Це питання було винесено на розгляд сесії міської ради за ініціативи підприємців Репеха Ю. В. та Репех В. Г., так як Юрій Васильович брав участь в конкурсі на право оренди 1-го поверху будівлі «Дніпро». Вони вважають, що процедуру передачі в оренду даних приміщень проведено з порушенням вимог Положення про порядок передачі в оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Славутича. У результаті конкурс виграв ФОП Ісхаков І. Е. з орендною платою 93 грн 94 коп. (з ПДВ) за 1 квадратний метр корисної площі, другий учасник конкурсу – Репех Ю. В. – давав 89 грн за 1 кв. м, а в результаті порушень договір був укладений з ПП «Славутич Квант» з орендною платою 49 грн 98 коп., не запропонувавши оренду приміщень другому учаснику конкурсу.

Доповідав на сесії з цього питання завідуючий відділом комунальної власності, послуг та приватизації Позняк В. А. Він в хронологічному порядку інформував про історію цього питання:

30.09.2013 було проведено конкурс на право оренди 1-го поверху будівлі «Дніпро». Переможцем конкурсу був визнаний ФОП Ісхаков І. Е. з орендною платою 93 грн 94 коп. (з ПДВ) за 1 квадратний метр корисної площі;

21.10.2013 направлено до балансоутримувача КП «ФКМ» витяг із протоколу для укладення договору оренди;

07.11.2013 КП «ФКМ» подало інформацію для розміщення в реєстрі вільних об’єктів та приміщень, які можуть бути передані в оренду, в т.ч. і приміщення 1-го поверху будівлі універсаму «Дніпро»;

11.11.2013 до відділу від КП «ФКМ» надійшов договір оренди №241-Д від 14.10.2013 із ФОП Ісхаковим І. Е.;

14.11.2013 відділ комунальної власності погодив договір і направив його КП «ФКМ»;

14.11.2013 договір підписано КП «ФКМ». Незважаючи на те, що договір із ФОП Ісхаковим укладено, повідомлення про скасування реєстру в частині розміщення в ньому приміщення 1-го поверху будівлі «Дніпро» до відділу не подано;

14.11.2013 реєстр об’єктів комунального майна, які можуть бути надані в оренду за конкурсом, опубліковано в газеті «Теледень–Славутич», №46 (783);

15.11.2013 до Позняка В. А. телефонувала Репех В. Г. із запитанням, чому в газеті «Теледень–Славутич» №46 (783) опубліковано і приміщення №№ 15,17 1-го поверху будівлі «Дніпро». Позняк В. А. особисто телефонував до КП «ФКМ» і уточнював, чому в реєстрі є дані приміщення, так як договір оренди відділ погодив і він підписаний переможцем конкурсу. Отримав відповідь, що подано для перестраховки, була різна інформація щодо намірів переможця – підписувати договір чи ні. Позняк В. А. пояснив це Репех В. Г. Але в подальшому з інформації КП «ФКМ від 19.06.2014 з’ясовується, що 22.11.2013 Ісхаков І. Е. подає заяву на розірвання договору оренди за згодою сторін з 30.11.2013. КП «ФКМ» не повідомляє про це ні відділ комунальної власності, ні конкурсну комісію, нового реєстру про можливість передачі в оренду приміщень 1-го поверху будівлі «Дніпро» до відділу не надає. У той же час КП «ФКМ» приймає заяву від ПП «Славутич Квант» про їх намір взяти в оренду приміщення 1-го поверху будівлі «Дніпро» на підставі реєстру від 14.11.2014 (який мав бути скасований в частині спірних приміщень)!;

01.12.2013 договір з Ісхаковим було припинено за згодою сторін: орендаря та орендодавця, що не суперечить договору оренди, Положенню про порядок передачі в оренду комунального майна та діючому законодавству. Про дострокове розірвання договору оренди відділ комунальної власності повідомлено не було;

09.12.2013 на підставі того, що була подана тільки одна заявка на оренду даних приміщень, балансоутримувач уклав договір оренди №245-Д із ПП «Славутич Квант» приміщень 1-го поверху будівлі «Дніпро» з орендною платою 49 грн 98 коп. з ПДВ за 1 квадратний метр корисної плащі і передав його на погодження до відділу. Відділом договір був погоджений, так як в реєстрі дані приміщення були опубліковані та через відсутність повідомлення про розірвання договору за конкурсом. На думку завідуючого відділом комунальної власності, послуг та приватизації Позняка В. А., в даному випадку є порушення зі сторони КП «ФКМ» щодо порядку передачі в оренду майна комунальної власності. На даний час приміщення не використовуються за призначенням, а відповідно до пп. 7.4 Договору оренди №245-Д «…при тривалому, понад 3 місяці з дати підписання Договору, невикористанні «Орендарем» наданого йому в оренду майна воно вважається неосвоєним і Договір підлягає розірванню відповідно до чинного Договору». Він звернувся до депутатів підтримати проект рішення про розірвання договору оренди з ПП «Славутич Квант».

Розгляд цього питання «розпалив» активний диспут серед депутатів. Голова комісії з питань стратегії розвитку підприємництва, приватизації, орендних відносин, архітектури та будівництва Борисов В. В. заявив про те, що треба все зробити, щоби місто не несло більше подібних збитків.
Депутат П’ятков В. Я. порекомендував, щоби з цим питанням розібралася депутатська комісія з питань законності та правопорядку.

Депутат Ісхаков І. Е. висловив і свою думку: створити комісію і зробити певні висновки.

Депутат Волков В. О. зауважив Ісхакову, що з його боку це – стара схема рейдерства і порекомендував славутичанам в подальшому не вибирати бізнесменів у депутати.

Міський голова порекомендував пану Ісхакову здати це приміщення і продовжити жити по-новому.

Депутат Глазирін М. Г. доводив, що це питання – не в компетенції сесії.

Депутат Тонких В. О. вимагав суворо покарати винних в порушенні процедур щодо передачі в оренду об’єктів комунальної власності територіальної громади.

 
Протокольне розпорядженням міського голови

Оскільки рішення сесії з цього питання не було прийнято, за розпорядженням міського голови створюється комісія виконавчого комітету Славутицької міської ради з метою проведення службової перевірки стосовно укладеного договору оренди майна комунальної власності територіальної громади м. Славутич, а саме: нежитлових приміщень І поверху універсаму «Дніпро» між комунальним підприємством «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради та приватним підприємством «Славутич Квант.
Про результати перевірки депутати будуть повідомлені на наступній сесії міської ради.

Управління інформації та електронного врядування
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: