Завантаження ...

Громадський бюджет: як проголосувати

Славутицька міська рада у червні 2017 року затвердила міську цільову програму «Громадський бюджет участі міста Славутича на 2016-2020 роки» в новій редакції. Програма має на меті сприяти удосконаленню діалогу між владою і громадою, створювати та підтримувати повноцінний громадський простір...

 
Славутицька міська рада у червні 2017 року затвердила міську цільову програму «Громадський бюджет участі міста Славутича на 2016-2020 роки» в новій редакції. Програма має на меті сприяти удосконаленню діалогу між владою і громадою, створювати та підтримувати повноцінний громадський простір, активізувати місцеві ініціативи жителів Славутича, залучати громадськість до розподілу коштів міського бюджету для вирішення соціально значущих питань.

Бюджет участі це демократичний процес, який надає можливість кожному жителю Славутича брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них. Будь-який житель міста мав можливість подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету 2017 року.

Станом на 01.11.2017 вже пройшли два важливих етапи з реалізації Бюджету участі: написання та подання проектів, їх оцінка робочою групою з реалізації Програми. Так, до розгляду було подано 42 проекти. Успішно пройшли оцінку 35 проектів, серед них 13 проектів подано у категорії «Освіта», по 6 у категоріях «Культура та туризм» і «Спорт», 3 – «Комунальне господарство», по 2 у категоріях «Дорожнє господарство» і «Соціальний захист», по 1 - «Енергозбереження», «Навколишнє середовище», «Телекомунікації, зв'язок та інформаційні технології». Загалом подано 24 великих на загальну суму 3 462 098 грн., 11 малих на суму 499 496 грн. Водночас, слід зауважити, що загальний обсяг видатків, що спрямовуються у 2017 році на реалізацію проектів, становить 1 100 000 грн.

З 13 листопада розпочинається наступний, чи не найважливіший, етап у реалізації Бюджету участі – голосування за проекти. Голосування триватиме до 01 грудня 2017 року. При цьому, звертаємо увагу, що згідно умов Програми, переможцями будуть визнані ті проекти, які за результатами конкурсу набрали найбільшу кількість голосів (але не менше 30 голосів для проектів з обсягом коштів до 50,0 тис.грн. та 50 голосів для проектів з обсягом коштів від 50,0 до 150,0 тис.грн.) шляхом їх прямого підрахунку.

Тож, пропонуємо славутичанам в першу чергу ознайомитися із змістом проектів. Це можна зробити на веб-сайті https://gromada.slav.gov.ua/, де розміщена вся інформація про ідею та автора проекту, бюджет та план заходів з реалізації. І вже з 13 листопада проголосувати за певний проект, що викликав у вас найбільше зацікавлення, довіру та бажання підтримати.

Як долучитися до голосування? Це можна буде зробити двома шляхами:


1)
електронне голосування у електронній системі «Громадський проект» https://gromada.slav.gov.ua/ Швидко знайти цей веб-сайт можна також на офіційному веб-сайті Славутицької міської ради http://e-slavutich.gov.ua/ у рубриці (банер) «Бюджет участі» на правому боці головної сторінки сайту.

Голосування у електронному вигляді здійснюється у електронній системі за допомогою авторизації мешканця міста Славутич через електронну пошту і введення ним серії та номеру свого паспорту громадянина України (посвідки на постійне проживання). Проголосувати можна буде, використовуючи як власну електронну пошту, так й через BankID (до прикладу, для власників електронних кабінетів Приватбанку, Ощадбанку).

2) у трьох центрах супроводу бюджету участі шляхом заповнення друкованої версії бланку для голосування, який можна отримати в центрі супроводу або попередньо роздрукувати з офіційного сайту міської ради.

Адреси пунктів супроводу:

• управління економіки та соціального розвитку міста (приміщення виконавчого комітету Славутицької міської ради, каб. 206), графік роботи: понеділок-четвер 9.00-17.00, п’ятниця 9.00-16.00 (перерва з 13.00-14.00) субота, неділя-вихідний;

• офіс підтримки громадських ініціатив (приміщення БК «Енергія», 2-й поверх), графік роботи: понеділок-четвер 9.00-18.00, п’ятниця 9.00-17.00 (перерва з 13.00-14.00), субота, неділя-вихідний;

• загальноміський бібліотечно-інформаційний центр (ЗБІЦ, Московський квартал, 12, читальна зала), графік роботи: понеділок-п’ятниця 10.00-19.00, субота 10.00-18.00 (без перерви), неділя-вихідний.

Голосування на паперових носіях здійснюється у пунктах супроводу і здійснюється за пред’явлення оригіналу паспорту (посвідки на постійне проживання) шляхом заповнення бланку голосування.

Кожен житель міста може особисто проголосувати за 1 проект. Переможцями голосування є проекти, які набрали найбільшу кількість голосів за рейтинговою системою.

Дякуємо всім не байдужим мешканцям міста, які долучилися до Бюджету участі – 2017. Запрошуємо славутичан долучатися до процесу голосування.

Контактна інформація: Офіс підтримки громадських ініціатив, адреса м.Славутич, Проспект Дружби народів, 7 (БК «Енергія), ІІ поверх; телефон 2-22-50, 2-10-90, адреса для листування slavutich.ofis@gmail.com





Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия