Завантаження ...

Яку професію обрати?

Є така думка, що людина у своєму житті народжується двічі: вперше − коли власне народжується, вдруге − коли стверджується як особистість, вибирає справу свого життя, свою професію. Тож вибір спеціальності – дуже важливий крок. Треба його робити усвідомлено, виважено, з урахуванням...

 

Є така думка, що людина у своєму житті народжується двічі: вперше − коли власне народжується, вдруге − коли стверджується як особистість, вибирає справу свого життя, свою професію. Тож вибір спеціальності – дуже важливий крок. Треба його робити усвідомлено, виважено, з урахуванням особистісних інтересів і нахилів, враховуючи затребуваність фаху на сучасному ринку праці.

Саме з цією метою служба зайнятості здійснює системну профорієнтаційну роботу з учнівською молоддю. Щороку Славутицький міський центр зайнятості організовує і проводить ярмарок професій та послуг служби зайнятості, до участі в якому запрошуються професійно-технічні та вищі навчальні заклади Києва, Славутича, Чернігова.

Тож і цьогоріч 26 жовтня Центр професійного розвитку міста Славутич гостинно відкрив двері для традиційного «Ярмарку професій». На запрошення Центру зайнятості відгукнулися навчальні заклади Чернігова − Національний технологічний університет, Національний педагогічний університет імені Т. Г. Шевченка, Промислово-економічний коледж Київського національного університету технологій та дизайну, ДВНЗ «Київський коледж будівництва, архітектури та дизайну», Професійний ліцей побуту, Кооперативний коледж, Коледж транспорту та комп’ютерних технологій.

На заході був присутнім і психолог Соціально-психологічного центру Славутича. Школярі мали змогу безпосередньо поспілкуватись із представниками навчальних закладів, отримати інформаційні матеріали та відповіді на запитання з перших вуст. Студенти, які завітали в складі представників, розповіли майбутнім абітурієнтам про отримання знань в навчальних закладах, умови проживання та проведення дозвілля.

Заступник директора Славутицького міського центру зайнятості Валентина Надточій привітала гостей та учасників «Ярмарку професій», наголосивши на важливості вдалого вибору професії для подальшого життя. Вона ознайомила присутніх із новітніми послугами служби зайнятості, серед яких навчання на онлайн-курсах, тестування за допомогою інтернет-ресурсів та інше. Керівник Центру зайнятості зробила акцент на затребуваності на ринку праці саме робітничих професій. Далі слово надали гостям. Як вже традиційно склалося, презентації навчальних закладів були змістовними, емоційними та яскравими, адже кожен із присутніх вважає найкращім саме свою альма-матір.

Тож в результаті заходу майже 500 майбутніх випускників отримали не тільки актуальну та корисну інформацію, а й гарний настрій.

Ю. ЮХНОВЕЦЬ,
заступник начальника
відділу надання соціальних послуг

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия