Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В центрі уваги - мобілізація та допомога біженцям

16 червня у міськвиконкомі відбулась нарада де розглядалися нагальні питання залучення людських і транспортних мобілізаційних ресурсів для Збройних сил України, а також організація допомоги мобілізованим, їх родинам та біженцям.

 
16 червня у міськвиконкомі відбулась нарада на чолі з міським головою Володимиром Удовиченком. Серед учасників наради – славутицький військовий комісар Андрій Бідненко, секретар ради Лідія Леонець, заступник міського голови Віктор Шевченко, керуючий справами виконкому Микола Дроган, начальник відділу з питань НС та ЦЗН Андрій Британ, директор комунального підприємства КП «УЖКГ» Віталій Кучинський.
Розглядалися нагальні питання залучення людських і транспортних мобілізаційних ресурсів для Збройних сил України, а також організація допомоги мобілізованим, їх родинам та біженцям. Зі Славутича, де працюють стратегічні режимні підприємства – ДСП « Чорнобильська АЕС», Управління з експлуатації об’єктів ЧАЕС, ВП «Атомремонтсервіс» НАЕК «Енергоатом» України – призвано по мобілізації 63 особи та 20 службовців з батальйону спецпризначення охорони ДСП «ЧАЕС». У зв’язку з подіями на сході України до Славутича прибувають біженці, які тікають від війни. З урахуванням надзвичайної ситуації міська влада звернулась до підприємств, установ, організацій міста про збір коштів для придбання бронежилетів та допомоги сім’ям військовослужбовцям міста Славутич, які беруть участь в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях.
7 червня, в період проведення загальноміської благодійної акції зі збору коштів на підтримку учасників антитерористичної операції на сході України славутичанами зібрано 5600 грн. За ці кошти придбано одяг для мобілізованих, а також три сім’ї військовослужбовців отримали фінансову допомогу.
Міський голова поставив завдання перед учасниками наради вжити всіх заходів щодо забезпечення бронежилетами мобілізованих осіб, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України та забезпечити мобілізованих осіб карематами (водонепроникними теплоізолюючими килимками), спальними мішками та іншим армійським спорядженням.
До вирішення проблемних питань залучені управління соціального захисту населення, відділ з питань НС та ЦЗН, служба у справах дітей та сім’ї, міський відділ освіти, міський центр зайнятості та підприємства міста.
Оперативні наради проводяться щоденно.

Людмила ЛЮБИВА


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: