Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чеське весілля в українському стилі

Чеське весілля в українському стилі – це завершальна частина трирічного проекту MADE IN SLAVUTYCH, який мисткиня Катержіна Шеда реалізує в Україні з 2015 року. Сорок чотири мешканці Славутичf поїдуть до Чеської Республіки, в якій проведуть цілий тиждень. З 23 по 29 жовтня вони відвідають Брно...

 
Чеське весілля в українському стилі – це завершальна частина трирічного проекту MADE IN SLAVUTYCH, який мисткиня Катержіна Шеда реалізує в Україні з 2015 року. Сорок чотири мешканці Славутичf поїдуть до Чеської Республіки, в якій проведуть цілий тиждень. З 23 по 29 жовтня вони відвідають Брно, Прагу та Іглаву, мешкатимуть у чеських та українських родинах. Мешканці Славутича стануть також гостями на весіллі чеської пари, яка прийме запрошення Катержіни Шеди і одружиться 25 жовтня в Брно.

Головна тема проекту MADE IN SLAVUTYCH – подолання кордонів і вирішення проблем, які з цим пов’язані. Тому авторка змусила мешканців міста, щоби вони 3 червня послали найбільшу групову заявку на візу до Чехії і таким чином потрапили до Книги рекордів Гіннеса. Під час святкування дня міста із кожної сотні учасників було обрано одну людину, яка разом із партнером отримала офіційне запрошення на культурну акцію в Чеській Республіці.

Сорок чотири мешканці Славутича приїдуть до Брно 23 жовтня, потім 27 жовтня відвідають МФДФ в Іглаві, а останні два дні проведуть у Празі. Мета цієї акції однак не в презентації якогось чеського міста чи історичних пам’яток. Ключова думка – створення акції, від якої у мешканців України залишився б справді нетрадиційний спогад. Щоб вони відправилися в подорож, після якої матимуть відчуття, що Україна справді стала частиною однієї «родини», подорож, після якої у них виникло б переконання, що навколишні країни цікавляться їхнім життям і культурою і не сприймають їх лише як дешеву робочу силу. Тому авторка проекту обрала формат ВЕСІЛЛЯ, бо це − подія, яка об’єднує людей на все життя і є символом нового спільного шляху.

Катержіна Шеда за допомогою публічного запрошення намагається знайти чеську пару, яка хоче одружитися незвично і хоче зробити це 25 жовтня в Брно. Вона пропонує молодятам унікальну можливість побачити чеське весілля в українському стилі: весільне запрошення − двома мовами, 44 гості − прямо з України, перекладач, весільні подарунки, українська кухня, весільний торт, традиційний одяг, оформлення святкового транспорту (український автобус), фотограф і весільний фотоальбом та репортаж на місцевому українському телебаченні. Як головний бонус – ВЕСІЛЬНА ПОДОРОЖ НЕ ЛИШЕ ДО ІГЛАВИ. Запрошення для пари, що хоче мати нетрадиційне весілля, та для українських родин, що проживають у Празі і Брно та хотіли б розмістити гостей зі Славутича, все ще триває.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: