Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Українсько-латвійський освітній проект у Славутичі

22 вересня 2017 року у рамках роботи XXIV Міжнародного фестивалю дитячої демократії, телебачення, преси та творчості «Золота осінь Славутича – 2017» у залі засідань виконавчого комітету Славутицької міської ради стартував українсько-латвійський освітній проект.

 

22 вересня 2017 року у рамках роботи XXIV Міжнародного фестивалю дитячої демократії, телебачення, преси та творчості «Золота осінь Славутича – 2017» у залі засідань виконавчого комітету Славутицької міської ради стартував українсько-латвійський освітній проект.

Приємно, що саме освітянський проект відкриває цьогорічний фестиваль. Адже фестиваль дитячий, а результатом освітнього процесу є формування у дітей компетентностей, які дають можливість знайти своє місце в житті, самореалізуватися, у тому числі і через науково-дослідницьку роботу.

У заході взяли участь мер міста Айзкраукле Леонс Лідумс, міський голова Славутича Юрій Фомічев, заступник міського голови Линкевич О.Б., секретар Славутицької міської ради Борисов В.В., начальник управління освіти і науки Швець Н.П., завідувач методцентру Бардакова Н.О., латвійські педагоги Людмила Білогрудова, Жанна Мурахіна, школярі, директор ліцею Нечай Т.О., учителі та учні Славутицького ліцею, представники від загальноосвітніх шкіл, педагоги ДНЗ №4 «Марите».

З вітальним словом до учасників зібрання звернулася начальник управління освіти і науки Швець Н.П., яка відзначила, що ідея реалізації українсько-латвійського освітнього проекту – продовження багаторічної дружби з Латвією, зокрема співпраці дошкільного навчального закладу №4 «Марите» у Ризькому кварталі з латвійцями та Палацу дітей та молоді.

У травні 2017 року підписаний Договір про співпрацю між самоврядуванням Айзкраульського краю та Славутицькою міською радою Київської області. Зобов’язаннями договору є співпраця в сфері культури, освіти, спорту та соціально-економічних питань.

Мери обох міст висловили впевненість у тому, що дана зустріч – це тільки початок більш серйозної співпраці як в освітньому напрямку, так і в сфері соціально-економічних відносин.

Після вступної частини ліцеїсти презентували науково-дослідницькі роботи історико-краєзнавчого та фізико-астрономічного спрямування. Модерувала практичну частину англійською мовою заступник директора Славутицького ліцею Тараброва Світлана Миколаївна. Синхронний переклад українською мовою здійснювала вчителька англійської мови ліцею Наталія Соловйова.

Свої науково-дослідницькі роботи англійською мовою представили:
• Куц Анна, учениця 41 групи ліцею, з теми «Славутич та його околиці: краєзнавчо-топонімічна розвідка», науковий керівник Нечай Т.О., директор ліцею;
• Пишко Андрій, учень 41 групи ліцею, з теми «Марсіани земного походження: перспективи та реалії», науковий керівник Тараброва С.М., учитель фізики та астрономії ліцею;
• Смілик Єлизавета, учениця 42 групи ліцею, з теми «Ядерна енергетика: погляд очима сучасників», науковий керівник Тараброва С.М., учитель фізики та астрономії ліцею;
• Таран Дарина, учениця 43 групи ліцею, з теми «Закони фізики у комп’ютерних іграх», науковий керівник Полулях Т.П., учитель фізики ліцею.

Цікаві теми досліджень ліцеїстів, глибина змісту, логіка викладу та структурування матеріалу справили надзвичайне враження на гостей, викликали позитивні емоції, спонукали до обговорення. А модерування Тарабрової Світлани англійською мовою та суперпрофесійний переклад Наталії Соловйової засвідчили високий рівень майстерності славутицьких педагогів, надали заходу неповторної своєрідності.

Впевнені, що ця зустріч покладе початок тісному співробітництву між освітянами Славутича та Айзкраукле.
Дякуємо всім учасникам проекту за підготовку, розуміння, професіоналізм, позитив!!!

Так тримати!
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: