Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Від кожного із нас залежить, яким бути Славутичу! – Юрій Фомічев

В актовому залі ліцею 1 вересня зібралися учні перших курсів, викладачі, батьки та учасники фестивалю «Чорнобилінг» на лекцію міського голови Юрія Фомічева «Заснування Славутича, життя у місті, проблеми і перспективи». У своїй доповіді Юрій Кирилович детально зупинився на...

 

В актовому залі ліцею 1 вересня зібралися учні перших курсів, викладачі, батьки та учасники фестивалю «Чорнобилінг» на лекцію міського голови Юрія Фомічева «Заснування Славутича, життя у місті, проблеми і перспективи».

У своїй доповіді Юрій Кирилович детально зупинився на історії міста та ризиках, які здолало місто на шляху свого розвитку. Закриття Чорнобильської АЕС, скорочення персоналу, запровадження та преференції Спеціальної економічної зони «Славутич», створення нових підприємств та нових робочих місць – основні віхи, які Славутич за порівняно коротку свою історію. пройшов достойно. А будівництво НБК (нового безпечного конфайнменту) стало подією світового рівня.

Нові проекти − будівництво сонячної електростанції і Централізованого сховища ядерного палива − дають поштовх для розвитку Зони відчуження. А науковців постійно цікавлять зміни, що відбуваються в природі після Чорнобильської катастрофи.

Стенд, який побудували працівники знаного підприємства «Атомремонтсервіс», унікальний, адже він дає можливість тестувати ядерне паливо. Перспективним є в місті і розвиток ІТ- галузі.

Створений бренд «Славутич − місто нових ідей» говорить сам за себе. Місто відкрито для нових починань, проектів, ідей.

На завершення ліцеїсти пригадали основну ідею Кодексу етики міста «Від кожного з нас залежить, яким бути Славутичу!»

Відділ інформації

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: