Завантаження ...

В Офісі підтримки відбулося навчання в рамках реалізації Бюджету участі

30 серпня в Офісі підтримки громадських ініціатив департаменту стратегічного розвитку та підтримки підприємництва КП «Агентство регіонального розвитку» відбувся навчальний тренінг для авторів майбутніх проектів громадського Бюджету участі. Цього дня до Славутича завітала експерт...

 

30 серпня в Офісі підтримки громадських ініціатив департаменту стратегічного розвитку та підтримки підприємництва КП «Агентство регіонального розвитку» відбувся навчальний тренінг для авторів майбутніх проектів громадського Бюджету участі.

Цього дня до Славутича завітала експерт проекту Агентства США з міжнародного розвитку «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» (що виконується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень) Інститут Регіонального Розвитку Ірина Стронянська. Пані Ірина також взяла участь у круглому столі для робочої групи, що впроваджує у місті Бюджет участі. Нагальні та стратегічні робочі питання обговорили учасники круглого столу - перший заступник міського голови Віктор Шевченко, в.о. начальника управління економіки та соціального розвитку Іван Величковський, начальник управління освіти і науки Наталія Швець, начальник відділу культури, національностей та релігій Ніна Баришевська, заступник директора КП «Агентство регіонального розвитку» Арина Старовойтова, депутати Славутицької міської ради Олена Радченко та Сергій Чесноков. Ірина Стронянська детально розповіла присутнім про особливості впровадження Бюджету участі у різних регіонах України, дала практичні відповіді та поради на запитання від учасників робочої групи.

Далі в Офісі підтримки громадських ініціатив відбувся навчальний тренінг для авторів майбутніх проектів громадського Бюджету участі. Учасники навчання розглянули основні положення міської цільової програми Громадський бюджет участі міста Славутича на 2016−2020 роки, параметри та часові горизонти на 2017 рік; обговорили як підготувати проект згідно вимог Програми, як подати проект через електронну веб-систему «Громадський проект». Серед важливих тем на тренінгу стала проблема отримання максимальної підтримки майбутнього проекту, а також правильного планування бюджету проекту. Учасниками навчання стали 20 осіб – громадські активісти, представники громадських та бюджетних організацій міста. Для розгляду цих питань буле застосовані інтерактивні методики роботи у малих групах. Так, безпосередньо під час навчання були презентовані близько 15 ідей для розвитку міста – майданчик для вигулу собак, фестиваль вуличної їжі, музичний фонтан, реконструкція огорожі тощо. За відгуками учасників тренінгу навчання було корисним, змістовним, практичним, надихнуло до конкретних дій.

Нагадуємо, що громадський бюджет (бюджет участі) – це механізм залучення мешканців міста до участі у бюджетному процесі через подання проектів та участі у громадському голосуванні за такі проекти, переможці якого фінансуватимуться за рахунок виділеної частини бюджету міста. Міська рада Славутича запланувала спрямувати на реалізацію таких проектів на 2017 рік 1 100 000,0 грн., на 2018 рік 1 500 000,0 грн. При цьому передбачається 60% суми спрямувати на фінансування великих проектів, загальна вартість реалізації яких становить від 50 000,00 до 150 000,00 грн., а 40% на фінансування малих проектів, загальна вартість реалізації яких становить до 50 000,00 грн. Подати проект може кожен дієздатний громадянин України. Отже, якщо ви небайдужі до життя свого міста, бачите проблеми міста та шляхи їх вирішення, мрієте озеленити свій квартал чи облаштувати велосипедну доріжку, не хочете чекати змін, а готові створювати їх самостійно — бюджет участі те, що потрібно саме Вам. Офіційний веб-сайт проекту http://gromada.slav.gov.ua/ Нагадуємо, що кінцевий термін подання проектів спливає 29 вересня 2017 року.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия