Завантаження ...

Проект стерилізації безпритульних собак у зоні відчуження вступає у практичну стадію

«Програми робіт по собаках Чорнобиля» безпосередньо на майданчику ЧАЕС та у Чорнобилі будуть проводитися з 31 липня по 25 серпня 2017 року. Програма буде реалізовуватись командою «Фонду за чисте майбутнє» (Clean Futures Fund - CFF). Це — американська громадська організація, яку...

 

«Програми робіт по собаках Чорнобиля» безпосередньо на майданчику ЧАЕС та у Чорнобилі будуть проводитися з 31 липня по 25 серпня 2017 року. Програма буде реалізовуватись командою «Фонду за чисте майбутнє» (Clean Futures Fund - CFF). Це — американська громадська організація, яку було створено у 2016 році Лукасом Ніксоном та Еріком Камберіаном.

Мета першого року «Програми робіт по собаках Чорнобиля» - стерилізувати і провести вакцинацію від 300 до 500 безпритульних собак.

Перші представники фонду CFF сьогодні прибули на майданчик ЧАЕС та розпочали облаштування ветеринарних польових госпіталів.

Програму очолює доктор ветеринарної медицини Террі Пайк з командою ветеринарів із Австрії, Португалії та України. Проект по собаках Чорнобиля підтримується університетами США, державною ветеринарною клінікою м.Іванків, Міжнародною організацією по запобіганню жорстокому поводженню з тваринами, спільнотою «GreaterGood.org», організацією «The Animal Rescue Site», «P.R.O.J.E.C.T. Vets», корпорацією «KONG Corporation», ветеринарною клінікою «Чотири лапи», Україна. Крім того, до програми залучилися працівники Чорнобильської АЕС, які у якості волонтерів допомагатимуть фахівцям відловлювати собак та доглядати тварин після проведення операцій.

Всебічна підтримка програмі надається Державне агентство України з управління зоною відчуження, ДП «Спецкомбінат», ДП УЗФО та ДСП ЧАЕС.

На промисловому майданчику станції та в зоні відчуження нараховується біля півтисячі безпритульних собак. Власними силами ЧАЕС проблему регуляції кількості безпритульних псів вирішити не можливо. Водночас, законодавство України передбачає досить суворе покарання у разі застосування негуманних заходів щодо зменшення чисельності тварин-безхатченків.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия