Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутичани в "Славутичі"

З 26 по 31 травня в дитячому оздоровчому центрі "Славутич" (с.Циблі Переяслав-Хмельницького району) пройшов XX обласний фестиваль творчості дітей на молоді з функціональними обмеженнями "Повір у себе", на який приїхали близько 150 дітей-інвалідів з усієї Київщини.

 
З 26 по 31 травня в дитячому оздоровчому центрі "Славутич" (с.Циблі Переяслав-Хмельницького району) пройшов XX обласний фестиваль творчості дітей на молоді з функціональними обмеженнями "Повір у себе", на який приїхали близько 150 дітей-інвалідів з усієї Київщини.

Місто Славутич представляв Лаврінець Владислав - переможець міського конкурсу у номінації "Декоративне мистецтво". У якості почесного гостя була запрошена славутичанка Крюкова Анна. Вона почала приймати участь у фестивалі з початку його заснування, ще зовсім маленькою дівчинкою. І цього разу, під час виступу Ані на гала-концерті, важко було стримати сльози від проникливих віршів, які вона пише сама. Фестиваль став незабутньою подією у житті кожного учасника.

Під керівництвом Андріяша Сергія Петровича, співробітниками служби у справах дітей та сім'ї Київської обласної держадміністрації було створене справжнє свято.

Програма заходу виявилась надзвичайно насиченою: концерти, конкурси, квест, екскурсії, дискотеки, майстер-класи з виготовлення сучасних ляльок-мотанок, індійської мандали, канзаші, миловаріння, української вишивки, гри на гітарі. Діяли вокальний та танцювальний гуртки. Також можна було покататись на велосипеді, пограти в футбол, а у вільний час відпочити у гамаку . З дітьми завжди були вожаті. Волонтери допомагали учасникам фестивалю в інвалідних візках підніматись до актової зали. У таборі панувала атмосфера взаємоповаги завдяки прекрасній організації та злагодженій роботі всього колективу.

Запам'ятались українські вечорниці з козацькими розвагами, екскурсія до музею народної архітектури та побуту. Під час прогулянки до Лісової фортеці на березі Канівського водосховища на дітей чекали веселі випробування та змагання, виступи спортсменів. Завершились пригоди вечерею на свіжому повітрі. Щовечора перед сном загін збирався на "свічу". При вимкненому світлі вожатий запалював свічку, вогник передавали з рук у руки і кожний розповідав, чим йому запам'ятався день, що минав.

Найурочистішою подією був гала-концерт та особливо той момент, коли під час виступу Наталії Бучинської у залі розгорнули семиметровий прапор України. Виставка творчих робіт була схожа на різнобарвний калейдоскоп. Малювання, графіка, вишивка нитками, стрічками та бісером, канзаші, мережка, квілінг. Були використані навіть пір'я та макарони.

Переможці фестивалю не визначались. Всі діти були нагороджені дипломами лауреата та отримали сувеніри, м'які іграшки, футболки з фестивальною символікою.

Славутичанин Владислав Лаврінець представив вироби з дерева, виконані у різних техніках: різьблення, прорізного різьблення, інтарсії та моделювання. Його роботи викликали цікавість у відвідувачів експозиції та були відзначені серед кращих. Влад працює з деревом уже п'ятий рік під керівництвом талановитого педагога з Чернігівської спецшколи для дітей з вадами слуху Тимошка Олега Михайловича.

У дні святкування Дня міста (7-8 червня) кілька робіт Владислава були виставлені в Кіноконцертному комплексі.

Особлива увага в "Славутичі" приділялась оздоровленню та харчуванню. Майже щодня діти відвідували Wellness-центр з басейном, тренажерним залом та соляною кімнатою. Спортсмени -параолімпійці разом з дітьми-інвалідами провели у басейні спільне тренування.

Комфортними були і побутові умові. Діти, які потребують сторонньої допомоги в самообслуговуванні, пересуванні чи спілкуванні, проживали в окремих кімнатах зі своїми мамами.
Дякуємо співробітникам Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та особисто директору Центру Божок Аллі Іванівні за надану допомогу у підготовці до фестивалю.

Ольга Лаврінець
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: