Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич вітає Президента України

Сьогодні величезна відповідальність лежить на Президентові України Петру Олексійовичу Порошенку. Велике очікування громадян, українського суспільства отримати позитивне , що дасть можливість перестати воювати і почати будувати нову Україну і досягнути високих стандартів якості і рівня життя.

 

Славутич відзначив своє 27-річчя. Символічно, що це свято співпало з інавгурацією Президента України.
7 червня в 14.00 на запрошення телеканалу «112 Україна» мер Славутича Володимир Удовиченко інформував у прямому ефірі:

В День міста ми не проводимо галаконцерту та дискотеки, не буде феєрверку, але відчутна змістовна частина свята. Сьогодні тисячі славутичан пройшли в ході миру, злагоди, взаємопорозуміння за єдину Україну, за єдиний Славутич !

Славутичани пройшли в одній міжнародній команді, разом з представниками французької корпорації «Новарка», групи управління проектом – представниками США. Славутич в єдиній родині 49 національностей і народностей святкує День Славутича і День інавгурації Президента України.
Це - свято, це - відродження України. Сьогодні величезна відповідальність лежить на Президентові України Петру Олексійовичу Порошенку. Велике очікування громадян, українського суспільства отримати позитивне , що дасть можливість перестати воювати і почати будувати нову Україну і досягнути високих стандартів якості і рівня життя. Це є головним, визначальним для кожного громадянина, щоб ввірватися в еліту країн, де люди живуть сьогодні краще, заможніше. Україна для цього має все.
Для Петра Олексійовича скажу: «Це величезний шанс на людське щастя, яке він може отримати, як людина, як професіонал, але, при одній умові, що він буде працювати на Україну і все віддасть для того, щоб змінити Україну на краще і стати найщасливішим представником влади у світі».

Міський голова зупинився на питаннях, які найбільше хвилюють його, як мера і політика:

- Славутич має унікальну інфраструктуру. Такої інфраструктури треба пошукати і на сході, і на заході. І якщо формально підходити з урахуванням централізованої влади, і з урахуванням того, що навіть у цьому році вилучення з місцевої частинки бюджету складає 35 млн.грн, а дефіцит для соціальної інфраструктури м. Славутича - 40 млн.грн., то зразу всі проблеми на « лицо ».

Але я вірю в те , про що ми сьогодні проголошуємо і чим займається віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, екс-мер Вінниці - це децентралізація державного управління. Причому дуже важливо зрозуміти, що не передача влади з центру, із центральних органів виконавчої влади на регіональний рівень і зосередження там централізації ( це буде чергова трагедія для України), а передача - на місця, туди де відбувається життя людей - в кожне село, селище та місто. Тобто через механізм децентралізації державного управління, через механізм розвитку місцевого самоврядування, через реалізацію принципу субсидіарності, який визначає, що всі послуги повинні бути наближені до тих, кому вони надаються. Я переконаний, що в цій моделі Славутич буде абсолютно конкурентним.

Крім того, потребує змін адміністративно-територіальний устрій. Не треба сьогодні боятися змін. « Промедление смерти подобно»! Треба йти для того, щоб всю систему відносин, перш за все влади і суспільства змінити , але змінити через партисипативну демократію, демократію участі, залучення громадян до управління своїм містом, селом, селищем, а це означає - державою.

У Славутичі реалізовано дуже багато проектів - від місцевої демократії до економічного розвитку, від системи стандартів якості ISO 9001- 2008, розвитку освіти до комунальної реформи.

І перед Днем міста ми їх оцінюємо.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: