Завантаження ...

Чорнобильську АЕС остаточно виведуть з експлуатації за три роки, - міністр Семерак

Кабмін остаточно налаштований перетворити Чорнобильську зону на біосферний заповідник шляхом повного виведення з експлуатації об’єкта "Укриття". Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Остапа Семерака у Facebook. "Україна послідовна у своїх...

 
Кабмін остаточно налаштований перетворити Чорнобильську зону на біосферний заповідник шляхом повного виведення з експлуатації об’єкта "Укриття"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Остапа Семерака у Facebook.

"Україна послідовна у своїх кроках щодо перетворення Чорнобильської зони на екологічну безпечну систему. Звісно, у тих моментах, де це підвладно людським можливостям та технологіям. Насправді процес зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об’єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему є досить тривалим і розрахований на роки", - повідомляється на сторінці.

"Сьогодні Уряд серед іншого ухвалив важливий законопроект "Про внесення змін до Загальнодержавної програми зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему", оскільки терміни виконання першочергових заходів, запланованих на 2009-2012 роки вже вичерпано", - зазначається на сторінці.

"Ми отримаємо новий документ із визначеними основними етапами заходів, які необхідно виконати упродовж найближчих трьох років для остаточного виведення з експлуатації Чорнобильської АЕС", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, це стосується:

початку робіт із консервації блоків 1, 2, 3;
введення в експлуатацію СВЯП-2 і початку роботи з перевезення відпрацьованого ядерного палива зі СВЯП-1;
виведення з експлуатації водойми-охолоджувача;
завершення демонтажу машинного залу першої черги ЧАЕС;
завершення будівництва НБК.

"Насправді для України вкрай важливо забезпечити виконання подальших запланованих робіт та відповідного бюджетного фінансування для остаточного закриття і консервації ЧАЕС і підтримку функціонування об’єкта "Укриття" у безпечному стані. Не лише для уникнення витрат додаткових коштів на подальшу підтримку блоків Чорнобильської АЕС і об’єкта "Укриття" вразі недофінансування, а в першу чергу для захисту наших громадян та довкілля від дії іонізуючого випромінювання та радіоактивних речовин", - говориться у повідомленні.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия