Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Урбаністична програма до Дня міста

Публічна дискусія на цю тему відбудеться 3 червня о 15.00. Місце проведення – міський Краєзнавчий музей (бульвар Дружби народів, 7). Дискусію модеруватиме Євгенія Губкіна – харківська дослідниця, кураторка архітектурних і мистецьких проектів, просвітницьких акцій та заходів...

 

Публічна дискусія «Що не так з нуклеарними містами?»

Публічна дискусія на цю тему відбудеться 3 червня о 15.00. Місце проведення – міський Краєзнавчий музей (бульвар Дружби народів, 7). Дискусію модеруватиме Євгенія Губкіна – харківська дослідниця, кураторка архітектурних і мистецьких проектів, просвітницьких акцій та заходів, авторка збірки «Архітектурний путівник Славутичем», що видрукувало німецьке видавництво DOM Publishers. Женя зробить короткий огляд й аналіз досвіду будівництва населених місць для працівників АЕС у всьому світі. Дискусія буде спрямована на виявлення загальних проблем “нуклеарних” міст. Дискусія проходитиме в рамках «Програми святкових заходів до 30-річчя Славутича». Вхід вільний. Партнер заходу – КП «Агентство регіонального розвитку». Щиро запрошуємо охочих взяти участь в цій акції, не пожалкуєте!

Авторська екскурсія Славутичем від архітекторки Євгенії Губкіної


Також запрошуємо славутичан та гостей міста на авторську пішохідну екскурсію Славутичем від тієї ж таки Євгенії Губікіної. Екскурсія розпочнеться 3 червня о 12.00 від Краєзнавчого музею міста та триватиме близькопівтори години. Ви матимете змогу відвідати окремі квартали міста та прослухати унікальну розповідь про більшість відомих будівель міста. Євгенія дасть критичний аналіз унікальній пізній радянській архітектурі й містобудування в контексті епохи перебудови. Екскурсія проходитиме також у рамках згаданої програми святкових заходів до 30-річчя Славутича. Участь в екскурсії вільна. Партнер заходу – теж КП «Агентство регіонального розвитку».

Аудіотур «Над прірвою в житті»

Запрошуємо славутичан та гостей міста відвідати аудіотур «Над прірвою в житті», що розпочнеться 2 червня о 19.00 біля школи №2 (Київський квартал). Аудіотури – це тип екскурсії містом, в якому замість гіда ви слухаєте в навушниках записаний заздалегідь голос і музику. Голос говорить учасникам екскурсійної групи, куди треба рухатися і що робити, занурюючи тим самим їх у міській простір. Київська стартап-компанія «Pic-pic», що займається організацією і проведенням аудіо турів, завжди намагається працювати на перетині нових технологій, людських історій і сучасного мистецтва. Не виключенням є й аудіотур у Славутичі під назвою «Над прірвою в житі», що «Pic-pic» зробила спільно з Міжнародним фестивалем кіно й урбаністики «86». Основою аудіотура є історія школярки, яка тікає з уроків у ліс, щоби врятувати своїх друзів. Композиторка – Маргарита Кулічова. Голос україномовної версії – Саша Савчечнко. Текст Діми Левицького. Автори туру: Діма Левицький, Петро Армяновський.

Аудіотур також проходитиме в рамках «Програми святкових заходів до 30-річчя Славутича. Просимо учасників за можливості мати із собою мобільні телефони, що мають радіо та навушники. Участь також безкоштовна для вас.

Партнери заходу – виконком Славутицької міської ради та КП «Агентство регіонального розвитку».

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: