Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Уперше в Україні органний концерт відбудеться просто неба

28 квітня о 19:00 у Кіноконцертному комплексі міста Славутич (Київська область) відбудеться подія-відкриття фестивалю кіно й урбаністики «86». Подія, що має назву «Ода близкості», буде складатися з церемонії відкриття та музичного перформансу. Ведучими церемонії відкриття стануть...

 

28 квітня о 19:00 у Кіноконцертному комплексі міста Славутич (Київська область) відбудеться подія-відкриття фестивалю кіно й урбаністики «86». Подія, що має назву «Ода близкості», буде складатися з церемонії відкриття та музичного перформансу.

Ведучими церемонії відкриття стануть журналістка Анастасія Станко (Київ) та музикант Василь Васильців (Львів). На церемонії — прем’єра фільму «Славутичу, я люблю тебе» та показ фільму Марка Реймонда Вілкінза «Той, що біжить з ножицями», стрічки про соліста славутицького пост-панк гурту.

О 20:30 у подвір’ї Дитячої музичної школи відбудеться музичний перформанс «Laudate propinquitatem». У програмі музичної події класичні органні композиції, барокові арії і сучасна електронна музика. Усі твори об’єднані у безперервний музичний перформанс — спробу осмислення ідеї близькості, яка є темою цьогорічного фестивалю «86». Перформанс не лише залучить елементи різних музичних жанрів, але й відбудеться в унікальному форматі — уперше в Україні і вдруге в світі орган зазвучить під відкритим небом.

Авторки перформансу — Маргарита Кулічова (голос, електроніка) та Юлія Ландау (орган). Підготовка події-відкриття розпочалася узимку 2017 року. Перед музикантами постало завдання поєднати твори різних жанрів і епох, аби академічна музика звучала природно поряд з електронною музикою, залишаючись зрозумілою слухачеві. Тому вони знайшли незвичний підхід. Протягом двох інтенсивних тижневих сесій авторки перформансу склали програму з творів, що послуговуються схожими музичними засобами для передачі емоцій, незалежно від часу і умов, в яких була написана музика. Саме тому у «Laudate propinquitatem» орган і голос звучать на рівних правах, об’єднані електронною музикою.

Юлія Ландау — керівник і солістка зали органної музики у Славутичі, учениця органного класу заслуженої артистки України Ольги Дмитренко, брала участь у майстеркласах професора Маркуса Віллінґера (Німеччина) та Херіберта Метцґера (Австрія). Грала сольні концерти у Славутичі, Києві, Чернівцях, Одесі і Бердянську.

Маргарита Кулічова, також відома як Grisly Faye — композиторка і акторка, має 2 студійні релізи й численні виступи у різних країнах.

Також на фестивалі широка кінопрограма, театральна та урбаністична програми та окрема музична програма. На фестиваль завітають переможець SUNDANCE Міхал Марчак («Усі безсонні ночі»), Тейґ О’Салліван («Великий мур»), Пьотр Стасік («21 Х Нью-Йорк»), Вероніка Янаткова (продюсерка "Панельні історії"), Віталій Манський (президент фестивалю «Артдокфест»), Олеся Островська-Люта (арт-менеджерка та кураторка сучасного мистецтва) та арт-група METASITU (Едуардо Кассіна й Ліва Дударєва, Афіни).

ВХІД НА ЦЕРЕМОНІЮ ВІДКРИТТЯ ТА ПЕРФОРМАНС — ВІЛЬНИЙ

Фестиваль відбувається за підтримки:
Славутицька міська рада
National Endowment for Democracy
Державне Агентство України з питань кіно
Фонд ім.Фрідріха Еберта
Лейпцизька премія інтегрованого розвитку міст
Посольство США в Києві
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: