Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Нова небезпечна розвага підлітків

Шановні батьки! Останнім часом соціальні мережі заполонили різні екстремальні ігри, які диктують дітям свої небезпечні правила чи випробовування. Сучасне покоління молоді захопила нова екстремальна гра під назвою «Зникнення на 24 години», або «24 години челлендж». Суть розваги...

 
Шановні батьки! Останнім часом соціальні мережі заполонили різні екстремальні ігри, які диктують дітям свої небезпечні правила чи випробовування. Сучасне покоління молоді захопила нова екстремальна гра під назвою «Зникнення на 24 години», або «24 години челлендж» (з англійської мови challenge перекладається як «виклик, випробування»).

Суть розваги полягає в тому, що підліток раптово зникає з дому, ховається вночі в публічних місцях, а тоді свої фото під час такої пригоди викладає в соціальних мережах. Таке, так би мовити, хобі виникло в США рік тому, коли четверо американських підлітків розмістили відео про своє нічне переховування у великому торговельному центрі. Згодом ця гра поширилась, докотилась до Росії, Білорусі. В Україну новий небезпечний флеш-моб прийшов уже в модернізованому вигляді. За правилами гри підліток повинен один не просто сховатись, а зовсім пропасти на 24 години. Та ще й так, щоб ніхто навіть не міг знайти його впродовж доби. А вибір місця для гри в екстремальні схованки досить широкий − кінотеатри, школи, зоопарки, торговельні центри, театри тощо. Якщо звернутись до соцмереж, то можна побачити відео із записами і школярів, і студентів про те, як вони задля розваги переховуються на різних об’єктах. Яскравими прикладами гри «Зникнення на 24 години» є відео 18-річного блогера з Києва (він ніч провів у одному із столичних торговельних центрів) і 10-літньої дівчинки з м. Дніпро, яка в січні цього року сховалась у школі, а все місто її розшукувало.

Чи можна убезпечити дитину від захоплення новим небезпечним флеш-мобом і як бути в ситуації, коли підліток не повернувся додому? Психологи констатують: сучасні батьки спілкуються з дітьми приблизно 17 хвилин… на добу! Тому вкрай важливо якомога більше уваги приділяти своїм дітям. Звертайте увагу бодай на найменші зміни в поведінці та настрої своєї дитини. Намагайтеся бути коректним порадником у будь-яких проблемних ситуаціях. Цікавтесь, із ким спілкується підліток у соцмережах, які відео переглядає. Намагайтесь убезпечити дитину від впливу незнайомих чи агресивних компаній. Якщо ж дитина не повернулась додому, негайно повідомте в поліцію. А самі ведіть паралельний пошук у місцях її ймовірного перебування. Крім того, терміново поспілкуйтеся з товаришами і знайомими вашої дитини. Шановні дорослі, не забувайте, що довіра між батьками та дітьми – запорука від зникнень і необачних витівок!

Навчально-консультаційний пункт ЦЗ, відділ з питань НС та ЦЗН м. Славутич





Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: