Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутицьких школярів навчать правильно користуватись Інтернетом та отриманою інформацією

Підростаюче покоління сьогодні має цілодобовий доступ до всесвітньої мережі Інтернет. Через масштабність виробництва та доступність гаджетів кожен підліток сьогодні зареєстрований хоча б у одній соціальній мережі. Не зважаючи на це, формальна освіта не дає жодного розуміння, як правильно...

 

Підростаюче покоління сьогодні має цілодобовий доступ до всесвітньої мережі Інтернет. Через масштабність виробництва та доступність гаджетів кожен підліток сьогодні зареєстрований хоча б у одній соціальній мережі. Не зважаючи на це, формальна освіта не дає жодного розуміння, як правильно сприймати, фільрувати та подавати інформацію через такі інформаційні канали.

Усім відомі випадки, коли саме за допомогою таких каналів було проведено неодноразові маніпуляції із молодою сідомістю школярів, як часто приводили до пагубних наслідків. Саме тому вважаємо за необхідне розпочати роз’яснювально-навчальний процес у цьому напрямку.

Онлайн-медіа та соціальні мережі – це саме ті інформаційні канали, що оточують нас щодня. Вони мають мультифункціональність і дозволяють користуватись різими форматами подачі інформації (текст, аудіо-візуальні засоби).

Проект “В мережі: як не загубитись в інформації” спрямований на те, аби дати фундаментальне розуміння усіх можливих каналів, що часто використовуються недобросовісно, аби впливати на свідомість та поведінку підлітка. В рамках проекту буде реалізована серія лекцій та воркшопів на тему того, як правильно читати новини, розпізнавати фейкові та замовні матеріали, учасникам також буде запропонована лекція та воркшоп про соціальні медіа, інструменти та способи їх використання в таких мережах як Вконтакте, Facebook, Twitter та Instagram.

Роль та сила таких інструментів в умовах інформаційної війни в Україні на розгляді кейсу “Лепра” (створення негативного образу України через розважальні пости в групі Вконтакте). Також лекції та майстер-класи проведуть відео блогери та ознайомлять учасників із можливостями використання аудіо-візуальних засобів для поширення інформації, монетизація таких каналів та доступні інструменти і обмеження в мережі YouTube.

Фотографія – це, мабуть, найпопулярніший продукт на щодень. Майже кожен старшокласник володіє телефоном із камерою. Часто, фіксуючи щоденні справи або навколишнє середовище, підлітки надають інформацію персонального характеру, яка може бути використана шахраями та злодіями. Важливо мати основоположні знання про фотографію, аби не лише правильно відображати бажане, а й бути попередженим про можливі загрози. Також, впродовж реалізації проекту, учасникам буде запропоновано активності, що спонукатимуть до дискусій: кіноперегляди, смарт-ігри, робота самостійно та в команді. Як результат учасникам буде запропоновано вибрати тему та виконати конкурсне завдання, створивши інформаційний продукт (блог, фотографія чи відео), які будуть оцінені незалежним журі.

Для проведення проекту було обрано місто Славутич, Київської області. Через фізичну ізольованість та невеликий розмір міста, відсутність якісних медіа-ресурсів та брак просвітницьких подій в області медіаграмотності – проект «В мережі: як не загубитись в інформації» може стати точкою відліку в покращенні цієї ситуації.

Наразі місто імплементує новий бренд під назвою «Славутич – місто ідей» і має за мету освічувати та ростити агентів змін на локальному рівні. Саме тому одним із партнерів проекту стане Відділ інформації, зв’язків з громадськістю та електронного врядування Виконавчого комітету Славутицької міської ради.

Ще одним партнером проекту стане незалежна громадська культурна платформа “Enlight”.

Сторінка Громадської організації “PoST” - https://www.facebook.com/POstSovietTrips/

Для додаткової інформації телефонуйте

+38066 38 64 172 (Ірина Брох) – координатор проекту
+38095 71 82 828 (Наталія Шевяхова) – асистент проекту

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: