Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Обережно: навколо Славутича бродять скажені вовки!

Мабуть, усі славутичани бачили нещодавній сюжет в новинах по телевізору про неспровокований напад на людину скаженої вовчиці в центрі села Задеріївка (Ріпкинський район). І людиною цією виявився чолов’яга не малого зросту, та ще й не, приміром, вчитель чи доярка, а людина, пов’язана...

 
Мабуть, усі славутичани бачили нещодавній сюжет в новинах по телевізору про неспровокований напад на людину скаженої вовчиці в центрі села Задеріївка (Ріпкинський район). І людиною цією виявився чолов’яга не малого зросту, та ще й не, приміром, вчитель чи доярка, а людина, пов’язана з лісовим господарством!

Страшно просто уявити собі, як би склалися події, якщо б замість дорослої людини під роздачу потрапила дитина-школяр…

І це ж добре, що неподалік відпочивали два прикордонники, які щойно саме змінилися з чергування і здали зброю. Навіть утрьох їм ледве вдалося впоратися з оскаженілою твариною, і то двоє з них отримали травми від укусів. А ще ж треба пройти довгий і нудний шлях щеплення на сказ. Але все закінчилося добре – “лісник”, можна сказати, народися в сорочці.

А оце всіх мешканців Чернігівського району приголомшив новий випадок: у неділю 5 лютого в селі Дніпровське (а це вже майже поруч із Славутичем) на хуторі Повєдов скажений вовк забрів серед білого дня до людських осель, задавив двох курей і напав на дідуся 73 років, порвавши йому куфайку і прокусивши руку.

Однак дідусь, захищаючи свою хвору дружину, виявився не із слабких духом: він встиг заштовхнути її за двері хати та, незважаючи на поранення, схопив вила та пішов в атаку на звіра. Йому вдалося важко поранити хижака, а вже викликані сусідами місцеві мисливці по слідах знайшли «сірого розбійника», наздогнали його і добили.

Отже, люди добрі, будьте вкрай обережні та пильні, виходячи на віддалені польові та лісові роботи! Намагайтеся в такій ситуації бути не наодинці – гуртом, як кажуть, добре й батька бити.

І взагалі, виходячи до лісу, в поле тощо, майте при собі якусь зброю – ціпок, дошку, ніж, газовий балончик, електрошок ер, хоча б ліхтарик (справний!). Це може зберегти вам життя.

Знайте, що вовк сильна й дуже інтелектуально розвинена хижа тварина, він вкрай обережний і розсудливий і в адекватному стані на людину нападати не стане, а от скажена тварина – зовсім інша, вона не боїться нічого.

І хай береже вас Бог!

Володимир НАЗАРЕНКО
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: