Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Зустріч активістів з міськім головою

17 грудня у залі засідань міськвиконкому відбулась зустріч представників СМГО «Майдан» та ГО «Ветерани АТО» з міським головою м. Славутича Фомічевим Ю.К. На початку зустрічі, упереджуючи наболілі питання, Фомічев Ю.К. доповів, що на сайті міської ради вже можна ознайомитись із...

17 грудня у залі засідань міськвиконкому відбулась зустріч представників СМГО «Майдан» та ГО «Ветерани АТО» з міським головою м. Славутича Фомічевим Ю.К.

На початку зустрічі, упереджуючи наболілі питання, Фомічев Ю.К. доповів, що на сайті міської ради вже можна ознайомитись із розподілом земельних ділянок для учасників АТО. Цю землю влада готова роздати у 2017 році, проте питання зовнішніх мереж до цих 217-ти ділянок вирішується складно. Щодо працевлаштування учасників АТО на ДСП ЧАЕС на 21.12.2016 запланована зустріч представників міської влади, керівників ГО «Ветерани АТО» із заступником генерального директора ДСП ЧАЕС по кадрам з метою напрацювання картки-схеми щодо налагодження співпраці з підприємством у справі працевлаштування учасників бойових дій.


Ісхаков І.Е. нагадав присутнім, що СМГО «Майдан» є колективним членом міського громадського об’єднання ветеранів АТО і на цій зустрічі пропонується обговорити наступні питання, які турбують обидві організації.

• В умовах неоголошеної війни проти України статус учасника АТО набув великої ваги і тому владі необхідно приділити відповідну увагу питанню організації системи матеріальної допомоги, реабілітації, сприяння працевлаштуванню учасників бойових дій. Якнайменше - призначення у складі виконкому конкретної особи, відповідальної за вирішення питань учасників АТО та здійснення контролю за дотриманням законодавства, що надає учасникам АТО пільги та інші преференції. Врахувати це під час прийняття бюджету 2017 року. Пов'язане з цим питання – долучення ветеранів АТО до процесу виховання духу патріотизму у підростаючого покоління.

• Провести доопрацювання міської Програми підтримки учасників АТО та членів сім'ї загиблих учасників АТО, включивши до неї ресурси для усього спектру підтримки армії ,яку зараз надають міські волонтери на зібрані кошти. Також пропонується провести «фінансову децентралізацію» Програми та спрямовувати ці кошти на ГО «Ветеранів АТО», передбачивши систему звітності та відповідальності за їх використання.

• Для покращення діалогу влади із громадськістю та більшої прозорості роботи пропонується долучити до сфери прийняття рішень виконкому представників СМГО «Майдан» та ГО «Ветерани АТО» і розглянути питання про включення їх до складу виконкому та відповідних комісій.

• З метою підтримки малого та середнього бізнесу, а також як антикорупційний захід вимагаємо безумовного виконання рішення міської ради, прийнятого в 2015 році Славутицькою міською радою минулого скликання, щодо використання системи електронних закупівель «Прозорро», а саме закупівля всіх товарів (робіт, послуг), вартістю більше 20 тис. грн., виключно через систему електронних закупівель «Прозорро».

• Також вимагаємо посилення відповідальності керівників комунальних підприємств (установ, організацій) за неефективне використання коштів (догана та звільнення). Призначення особи, відповідальної за здійснення внутрішнього фінансового моніторингу укладених договорів (роботи, товари, послуги).

Крім цих окремо підіймались питання:


• щодо порушення законодавства та наявний конфлікт інтересів при укладенні в 2016 році договору оренди комунального майна - приміщень «Смарт-Центр», де розташована аптека депутата від опозиційного блоку Шуригіної Наталії;

• щодо переведення у жилий фонд будівлі старої поліклініки;

• щодо участі міського голови Славутича у складі «гуманітарного конвою» київської обласної адміністрації в зону АТО.

• щодо відсутності депутатів міської ради та представників виконкому на заходах із вшанування пам'яті загиблих в АТО.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: