Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Олександра КЕЙС: «Наша перемога була певним кредитом довіри від людей»

Сьогодні ми продовжуємо розмову з депутатами міської ради, які вперше в цьому скликання отримали мандат. Що вдалося зробити за період свого депутатства та с якими труднощами довелося стикнутися? Про це – в інтерв’ю з депутатом Славутицької міської ради Олександою Кейс.

 

Сьогодні ми продовжуємо розмову з депутатами міської ради, які вперше в цьому скликання отримали мандат. Що вдалося зробити за період свого депутатства та с якими труднощами довелося стикнутися? Про це – в інтерв’ю з депутатом Славутицької міської ради Олександою Кейс.

1. Як ви стали депутатом?

– Коли створювалась партія «НАШ КРАЙ», Володимир Петрович Удовиченко запропонував очолити Славутицьку міську партійну організацію, а вже потім (після голосування на конференції партійної організації) я очолила список від нашої партії на місцевих виборах. Наша перемога була певним кредитом довіри від людей, який, я дуже сподіваюсь, ми зможемо виправдати. Звичайно, якби не підтримка родини, то я би не ризикнула йти у депутати. За це їм велика подяка!

2. Які відчуття були, коли приймали присягу?

– Дуже змішані. З одного боку – це радість перемоги та можливість зробити свій внесок у розвиток міста. З іншого боку – це велика відповідальність за ті рішення, які ми приймаємо і від яких інколи залежить доля людей.

3. З якими цілями ви йшли і що отримали?

– Програма нашої партії – це план дій, який складається з 10 кроків для розвитку Славутича, серед яких: подальший розвиток місцевого самоврядування; відкрита, прозора і відповідальна місцева влада; антикорупційні заходи; соціальна допомога; комфортність проживання; створення нових робочих місць; якісні дороги; енергоефективність та енергозбереження; якісна медицина та освіта; безпека громадян. У цих напрямках ми намагаємось працювати. На жаль, не всі питання ми можемо вирішити на місцевому рівні, а на загальнодержавному рівні нас не завжди чують. Як приклад: ми вже майже рік разом із колективом СП «НОВАРКА» намагаємось вирішити питання зарахування стажу роботи в Зоні відчуження для отримання пенсії за віком працівниками на пільгових умовах за Списком №1. Ми неодноразово звертались до президента, прем’єр-міністра, міністра екології та природних ресурсів, добралися до Міністерства соціальної політики України та уперлися в стіну нерозуміння та ігнорування законних прав людей, які кожен день працюють заради безпеки нинішніх та прийдешніх поколінь. Ось таке ставлення до людей у керівників нашої держави. Але ми не здаємось і будемо шукати інші шляхи вирішення цього питання!

4. Якщо би була змога передумати та не йти у депутати…

– Попрацювавши рік у цьому депутатському корпусі, я можу сказати, що не передумала б, оскільки ми маємо доволі різнопланових людей і тому кожне питання доволі довго розглядаємо з різних куточків зору. Інколи можемо навіть добре посваритися, але намагаємось знайти найоптимальніше вирішення нагальних проблем.

5. Які ваші цілі на майбутнє?

– Надалі займатися пошуком шляхів вирішення тих питань, які нам ставить сьогодення. Покращувати інфраструктуру свого округу та міста в цілому. Цього року ми змогли оновити один з дитячих майданчиків Ризького кварталу, наступного року будемо працювати над іншими. Мені дуже пощастило, що поруч зі мною є люди, які своєю активною життєвою позицією допомагають у роботі, за що їм велика вдяка!

Вадим ІВКІН


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: