Завантаження ...

На Чорнобильській АЕС встановлено пам’ятну дошку

Напередодні 30-річчя спорудження об’єкта «Укриття» на будівлі оглядового павільйону Чорнобильської АЕС було встановлено пам’ятну дошку на честь Євгена Леонідовича Білоусова та Олександра Євгеновича Корольова, – людей, які зробили неоціненний внесок у вивчення об’єкта «Укриття»...

Напередодні 30-річчя спорудження об’єкта «Укриття» на будівлі оглядового павільйону Чорнобильської АЕС було встановлено пам’ятну дошку на честь Євгена Леонідовича Білоусова та Олександра Євгеновича Корольова, – людей, які зробили неоціненний внесок у вивчення об’єкта «Укриття» та стояли біля витоків його перетворення. Дошку встановлено за ініціативою групи управління проектом ПЗУ.

Імена цих людей добре знайомі як персоналу Чорнобильської АЕС, так і українським і зарубіжним спеціалістам, які пов’язані з вирішенням проблем об’єкта «Укриття».






Корольов О.Є. (23.11.1951 - 09.11.2006), один із найстаріших працівників, прийшов на ЧАЕС у 1978 році. Після спорудження об’єкта «Укриття» працював заступником начальника відділу експлуатації ОУ, начальником технічного відділу. Саме цей відділ розробляв документи, які пізніше лягли за основу й Стратегії перетворення об’єкта «Укриття», і Плану здійснення заходів. Олександр Корольов зробив неоціненний внесок у підвищення безпеки ОУ.







Білоусов Є.Л. (11.08.1954 - 07.06.2008) прийшов на Чорнобильську АЕС у листопаді 1986 року. Очолював технічний відділ об’єкта «Укриття», був заступником начальника ОУ. Це перший співдиректор групи управління проектом «План здійснення заходів на ОУ» (SIP). Він стояв біля витоків цього проекту, безпосередньо брав участь у його розробці, створенні групи управління проектом. Великий внесок Євген Білоусов зробив у розробку Стратегії перетворення ОУ, прийняту на державному рівні, а також у концептуальний проект нового безпечного конфайнмента.






Колектив групи управління проектом і Чорнобильської АЕС упевнені, що увіковічення пам’яті про людей, які стільки зробили для України в сфері подолання наслідків аварії на ЧАЕС, – це мінімум, який ми просто зобов’язані виконати.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия