Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У зоні ЧАЕС поліція затримала дві групи групи стакерів

Працівники відділу поліції зони ЧАЕС затримали шість чоловіків, які незаконно проникли на територію зони відчуження з метою туризму. 18 вересня, під час патрулювання в районі с. Бенівка поліцейські виявили двоє мешканців міста Богуслав, Київської області, віком 25 та 33 років та у місті...

 

Працівники відділу поліції зони ЧАЕС затримали шість чоловіків, які незаконно проникли на територію зони відчуження з метою туризму.

18 вересня, під час патрулювання в районі с. Бенівка поліцейські виявили двоє мешканців міста Богуслав, Київської області, віком 25 та 33 років та у місті Прип’ять четверо жителів міста Коростишів, Житомирської області, віком 24, 24, 28 та 30 років.

Як з’ясувалося, обидві групи чоловіків поза контрольно-перепускних пунктів незаконно проникли на територію зони відчуження з метою екстремального туризму.

Правопорушники були доставлені до відділу поліції зони ЧАЕС, де за вказане правопорушення громадян притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 46-1 КУпАП (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення), санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь вчинення правопорушення.

Матеріали направлено до Іванківського районного суду Київської області для прийняття рішення.

 

Поліція нагадує, що відвідування небезпечних місць навколо ЧАЕС без дозволу та супроводу тягне за собою не лише можливість отримати певну дозу радіації, а й стати жертвою руйнувань будівель, які перебувають у вкрай аварійному стані.

Відділ комунікації
поліції Київської області


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: