Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В зоні відчуження затримано громадянина республіки Польща

Працівниками Національної поліції затримано іноземця за незаконне проникнення на територію зони відчуження. Відвідування зони відчуження та зони обов'язкового (безумовного) відселення регламентується Законом України «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного...

 

Працівниками Національної поліції затримано іноземця за незаконне проникнення на територію зони відчуження

Відвідування зони відчуження та зони обов'язкового (безумовного) відселення регламентується Законом України «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи» та Порядком відвідування зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення .

9 серпня працівники Відділу поліції зони Чорнобильської АЕС ГУ Національної поліції в Київській області під час патрулювання території поблизу села Дитятки Іванківського району Київської області затримали громадянина А. Республіки Польща, який з метою екстремального туризму незаконно проник на територію зони відчуження поза контрольно-пропускними пунктами.

У ході роз’яснювальної бесіди затриманий від присутності консула та адвокатських послуг відмовився.
За порушення вимог режиму радіаційної безпеки у зоні радіаційного забруднення на громадянина А. Республіка Польща складено адміністративний протокол за порушення статті 461 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення»).

Матеріали справи передані до Іванківського районного суду Київської області.

Робота з виявлення порушників правового і радіаційного режиму у зонах відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення триває.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: