Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Чорнобильській зоні поліція упіймала копачів бурштину

На видобувачів бурштину завели кримінальні справи. Їм загрожує серйозний штраф або в'язниця. Співробітники поліції Чорнобильської АЕС за останні два дні припинили дві спроби незаконного видобутку бурштину у зоні відчуження, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на відділ...

 
На видобувачів бурштину завели кримінальні справи. Їм загрожує серйозний штраф або в'язниця.

Співробітники поліції Чорнобильської АЕС за останні два дні припинили дві спроби незаконного видобутку бурштину у зоні відчуження, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на відділ комунікації поліції Київської області.


Близько відселеного села Терехи інспектори прикордонної служби виявили автомобіль, в якому перебувало шість осіб без документів. Про це прикордонники відразу повідомили поліцейським відділу зони ЧАЕС. При огляді прилеглої території було виявлено мотопомпу для відкачування води кустарного виробництва, пожежний рукав і пластиковий шланг, йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, аналогічний факт задокументували співробітники поліції зони ЧАЕС поблизу села Кливини. Під час патрулювання правоохоронці виявили чотирьох чоловіків, які проникли на Чорнобильську зону без дозволу відповідних органів. На місці події було виявлено обладнання для з'єднання насосних рукавів, дев'ять пожежних рукавів, мотопомпу для відкачування води з підключеними до неї рукавами довжиною 50-60 метрів і три викопані ями.

За виявленими фактами порушено кримінальні провадження у ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування. Згідно з повідомленням відділу комунікації поліції Київської області, зловмисникам загрожує штраф від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі строком до трьох років.

Як повідомлялося, на сесії Дубенської районної ради Рівненської області депутати більшістю голосів прийняли звернення до президента і кабміну з вимогою передати повноваження з видобутку бурштину та інших корисних копалин на місцевий рівень.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: