Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі розпочався фестиваль "86"

24 квітня в місті Славутич відкрився Перший міжнародний фестиваль кіно та урбаністики “86”. Протягом дня культурні активісти та менеджери культури з України та Литви обговорювали культурну економіку малих міст.

Роберт Стоун
24 квітня в місті Славутич відкрився Перший міжнародний фестиваль кіно та урбаністики “86”. Протягом дня культурні активісти та менеджери культури з України та Литви обговорювали культурну економіку малих міст. На вечірній церемонії відкриття організатори презентували фестивальний трейлер та унікальні архівні фільми про будівництво Славутича, що будуть подаровані музею Славутича.

Гостям церемонії також показали спеціальну підбірку короткометражних фільмів “Гра в міста”. Український режисер Олександр Ратій особисто представив свій короткометражний фільм “Повернення”, що у 2013 році став переможцем кінофестивалю “Молодість”.

На відкриття фестивалю приїхав також оскарівський номінант Роберт Стоун. Сьогодні, 25 квітня о 19:00 гостей та учасників “86” чекає українська прем’єра його нової стрічки “Обіцянка Пандори”. Фільм, що пропонує несподіваний погляд на майбутнє атомної енергетики, знімався в Чорнобилі та на Фукушімі.

У суботу, 26 квітня до Славутича приїде індійський режисер Фагад Мустафа з фільмом “Знеструмлені”. Його стрічка про індійське місто Канпур брала участь у Берлінале та фестивалі Трайбека. В неділю, 27 квітня, на фестивалі “86” покажуть фільм Віталія Манського “Труба”, що досліджує життя людей уздовж газопровода Східна Сибір - Західна Європа. У Славутичі фільм представить операторка Алєксандра Іванова. На закритті фестивалю відбудеться прем’єрна читка документальної п’єси “Внутрішній Славутич”, що створювалася під час фестивалю.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: