Завантаження ...

Машинну залу ЧАЕС розберуть аж за 63 мільйони, бо дешевшу фірму викинули

ДСП «Чорнобильська АЕС» 25 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «Метал-Сервіс Плюс» демонтажні роботи за 63,64 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель». До кінця 2018 року демонтують, перероблять і деактивують обладнання та конструкції машинної зали...

 

ДСП «Чорнобильська АЕС» 25 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «Метал-Сервіс Плюс» демонтажні роботи за 63,64 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2018 року демонтують, перероблять і деактивують обладнання та конструкції машинної зали другого блоку ЧАЕС.

Орієнтовна вага металу становить 15 900 тонн.

ТОВ «Монтаж-Енергобуд» пропонувало на 19% нижчу ціну, але заявку відхилили через невідповідність умовам тендеру і не надане забезпечення.

Фірма подала скаргу до АМКУ, вважаючи, що вимога надати копії договорів на аналогічні роботи обсягом не менше 400 тонн є дискримінаційною. Однак колегія не задовольнила скаргу в цій частині, бо фірма не довела, що її права порушено.

Також тендер безуспішно оскаржували ТОВ «Соліден», ТОВ «Аскор Плюс» і ТОВ «Виробничо-торгівельне підприємство «Промтехбуд».

Єдиним конкурентом стало ТОВ «Віва» із різницею в ціні 0,5%.

Фірма «Метал-Сервіс Плюс» зі статутним капіталом 5 тис грн. належить киянину Андрію Орловському.

Орловський був засновником ТОВ «Метресурс», яке у 2010-2012 роках виграло тендерів ЧАЕС, ДСП «Чорнобильський спецкомбінат» та ДСП по поводженню з радіоактивними відходами та дезактивації «Комплекс» на 7,21 млн грн.

Зараз «Метресурсом» володіє Ігор Сторожик, прописаний за однією адресою з фірмою-переможцем – пров. Лісний, 7 у смт. Глеваха Київської обл.

Раніше співвласником «Метресурсу» також був Вадим Резніченко – засновник ПП «Промметбуд», яке у 2011-2012 роках отримало підрядів згаданих держпідприємств на 53,49 млн грн.

Сама ж фірма-переможець 21 грудня виграла єдиний тендер ЧАЕС на демонтаж двох колій за 680 тис грн.

Власниками ніжинської фірми-конкурента «Віва» є Аркадій Вартанов, Сергій Бондарчук та Олег Рудченко. З 2010 року вона отримала підрядів «Чорнобильського спецкомбінату» і «Комплексу» на 1,28 млн грн.

«Монтаж-Енергобуд» з 2008 року виграв тендерів на 23,25 млн грн., з яких 20,33 млн грн. – у ЧАЕС.

НАШІ ГРОШІ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия