Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Новини з наради у виконавчому комітеті

18 липня в залі засідань виконавчого комітету відбулася загальноміська нарада міського голови з керівниками комунальних підприємств, міських установ та організацій. Міський голова Фомічев Юрій Кирилович надав інформацію про суспільно-політичну ситуацію. За останні дні людство стало свідками...

 

18 липня в залі засідань виконавчого комітету відбулася загальноміська нарада міського голови з керівниками комунальних підприємств, міських установ та організацій.

Міський голова Фомічев Юрій Кирилович надав інформацію про суспільно-політичну ситуацію. За останні дні людство стало свідками трагічних подій у світі. На святкуванні Дня взяття Бастилії в Ніцці (Франція) у ніч на 15 липня вантажівка врізалася в натовп людей. Жертвами стали 84 людини. Слідом за терактом у Ніцці провалилася спроба військового перевороту в Туреччині. Безпрецедентним є той факт, що населення країни вийшло на захист діючої влади. За останніми даними, число жертв склало 145 осіб. У Вірменії радикали взяли в заручники правоохоронців. Сталися криваві події в столиці Казахстану. «Останні події свідчать про нестабільність ситуації в світі. Порушений баланс сил та безпеки в Європі, і часто причини конфліктів лежать у сфері людських відносин», – зауважив Фомічев Ю. К.

В Україні в неділю пройшли довибори до Верховної Ради, депутати якої пішли у відпустку. Протиріччя в країні викликає православна хресна хода. Прикро, коли релігійні почуття вірян використовують політики. На думку міського голови, слід пам’ятати, що політики змінюються, а найважливішою цінністю в кожному суспільстві є життя людини, її безпека та розвиток. У Славутичі всі протиріччя повинні вирішуватися толерантно, а для цього просто потрібно навчитися поважати думку один одного.

На минулому тижні завершилася робота міждисциплінарної літньої школи. Напрацювання молоді обов’язково будуть враховані в подальшій роботі. Славутич учасники школи бачать як місто сучасного університету.

Відбулася сесія Славутицької міської ради, на якій було розглянуто 55 питань. Триває реформування житлово-комунального господарства міста. Прийняті рішення ради про створення комунальних підприємств «Славутич–Електромережі», «Славутич–Водоканал», «Славутич–Тепломережі».

Медико-санітарну частину в Зоні відчуження повернуто на фінансування з Державного бюджету, по МСЧ №5 ця проблема залишається не вирішеною.

Завершено ремонтні роботи міського фонтану. Юрій Кирилович звернув увагу керівників, що в щоденній роботі потрібно звертати увагу й на «дрібні» питання. У спекотну погоду славутичани повинні мати змогу безкоштовно пити воду на Центральній площі, а для цього просто необхідно встановити кулери з водою.

На нараді розглядалися й питання запровадження нових тарифів, одержання субсидій населенням, створення енергоефективної системи освітлення, ремонту доріг, благоустрою міста.

Стало відомо, що з появою нових власників ТОВ «Зелена енергія» планує поновити свою роботу.
Начальник Славутицького відділення Броварського відділу ГУ національної поліції в Київській області Скидан М. В. повідомив, що за останній час до поліції надійшло 170 звернень, з яких 10 внесено до ЄРДР. Зафіксовані 2 крадіжки та 2 випадки шахрайства. Поліція звертається до жителів міста з проханням не переказувати кошти невідомим підприємцям за товари або послуги, які ще не отримані. Триває місячник добровільної здачі зброї.

42-а ДПРЧ надавала допомогу Чернігівській області локалізувати пожежі. Пожежна частина знаходиться в готовності до дій за призначенням.

Заклади освіти готуються до нового навчального року.

Рівень безробіття в місті складає 1,5%.

Пенсії виплачуються вчасно.

Комунальні підприємства працюють в штатному режимі.

Відділ інформації
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: