Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Новий погляд на наше місто

У Славутичі триває Міждисциплінарна літня школа «Ідея міста: перевірка реальністю» – запрошуємо на відкриту лекційну програму. З 29 червня в Славутичі триває Міждисциплінарна літня школа «Ідея міста: перевірка реальністю». Школа організована Центром міської історії...



У Славутичі триває Міждисциплінарна літня школа «Ідея міста: перевірка реальністю» – запрошуємо на відкриту лекційну програму.

З 29 червня в Славутичі триває Міждисциплінарна літня школа «Ідея міста: перевірка реальністю». Школа організована Центром міської історії (м. Львів) у партнерстві з представництвом Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні (м. Київ) та Urban Forms Center (м. Харків) за підтримки Славутицької міської ради. До Славутича приїхали студенти з 15 країн світу, котрі під керівництвом досвідчених викладачів проаналізують місто за трьома напрямками: історія і пам’ять; простір та екологія міста; міські фінанси та управління. У рамках літньої школи проходить також Відкрита лекційна програма для всіх охочих городян та дитячий табір «Гра в міста» для найменшеньких городян.

Офіційне відкриття літньої школи відбулося 30 червня в залі урочистих подій Славутицької міської ради. Звертаючись до молоді, міський голова Юрій Фомічев зауважив: «Ми хочемо побачити в результаті нашої спільної роботи новий погляд на наше місто, отримати нові проекти. Випадає унікальна можливість в рамках літньої школи об’єднати зусилля жителів міста, досвідчених міжнародних експертів, молодих соціологів, істориків, економістів, архітекторів, розкрити потенціал наймолодшого міста України для всього світу».

Про зміст роботи міждисциплінарної школи розказали кураторки школи Євгенія Губкіна, архітекторка, співзасновниця громадської організації Urban Forms Center, авторка «Архітектурного путівника Славутича», та Юлія Попова, координаторка програми «Сприяння демократії» представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні. З вітальними слова до учасників звернулися також секретар Славутицької міської ради Володимир Борисов, викладач школи та незалежний урбаніст з Нідерландів, який має великий досвід роботи у Підрозділі містопланування та Бюро проектного менеджменту Амстердамського муніципалітету Кейс ван Райвен. Представляла гостей на зустрічі модератор та координатор школи від Славутицької міської ради Арина Старовойтова.

Відкрила публічну програму лекція Володимира Удовиченка, міського голови Славутича з 1990 по 2015 роки. Вже відбулися лекції старшої наукової співробітниці відділу теорії та історії архітектури й містобудування Ольги Казакової (Російська Федерація), доктора філософії, колумніста газети The Guardian Оуена Хізерлі (Великобританія), професора Ансельма Вагнера з Технічного університету Грацу (Австрія), професорки історії Мерілендського університету Кейт Браун (США). Чекаємо охочих на лекціях магістра міжнародного публічного права Львівського національного університету Михайла Думанського (Україна), незалежного урбаніста Кейса ван Райвена (Нідерланди), координатора Української мережі енергетичних інновацій «Грінкубатор» Романа Зінченка (Україна), фотографа Євгена Нікіфорова (Україна), історика, експерта Центру європейських досліджень Олексія Браточкіна (Бєларусь), аспірантки Нортумбрійського університету Інги Фреймане (Литва), солістки відомого гурту ONUKA Наталії Жижченко (Україна).

Про що можна дізнатися в останньому новому та запланованому місті сучасної України? Хто є учасниками процесу містотворення і що таке управління та реформи у планованому місті? Якими є екологічні виклики після техногенної катастрофи? Яким є досвід міста, історії людей, які спершу були переселенцями, а тепер є славутичанами? На ці та інші запитання студенти школи та містяни будуть відповідати разом із досвідченими викладачами. Тож запрошуємо всіх охочих на відкриту лекційну програму школи!

Контактна інформація: Арина Старовойтова, 050-900-94-74.




Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: