Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Цікаві зустрічі юних славутичан з іноземними гостями конференції INUDECO’16

У ході Першої міжнародної конференції «Проблеми виведення з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення оточуючого середовища» INUDECO’16 школярі міста Славутича мали можливість поспілкуватися із іноземними гостями конференції. У Славутицькому ліцеї відбулися...

 
У ході Першої міжнародної конференції «Проблеми виведення з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення оточуючого середовища» INUDECO’16 школярі міста Славутича мали можливість поспілкуватися із іноземними гостями конференції.

У Славутицькому ліцеї відбулися цікаві профорієнтаційні зустрічі з деканом машинобудівного факультету Західно-Чеського Університету, Чехія, паном Яном Здебором та з доктором філософії з Інституту наукових рішень для сталого суспільства, Університет Кюсю, Японія, пані Мігумі Сугімото.

Пан Здебор розповів школярам про можливості отримання європейської освіти у Західно-Європейському університеті, що знаходиться у місті Пльзень, Чехія. Учні дізналися які можливості та умови для навчання надає цей університет, як вступити та успішно його завершити. Участь у зустрічі також взяв фінансовий директор ДСП «ЧАЕС» пан Валерій Салій.

Пані Мегумі Сугімото з Інституту наукових рішень для сталого суспільства Університету Кюсю, Японія, провела інтерактивну лекцію, презентувавши власну книгу «Глобальний буклет стихійних лих». Лекція та спілкування відбувалися англійською мовою – учні змогли дізнатися про систему освіти в Японії та про те, як діяти у випадку стихійних лих. Пані Мегумі також відвідала й дошкільний навчальний заклад № 6 «Крунк», адже її цікавлять соціальні питання й шляхи їх розв’язання після аварії на ЧАЕС. Вона познайомилася із роботою спеціалізованих груп для дітей зі зниженим зором, де поцікавилася питанням можливого впливу малих доз радіації на стан функцій зору дошкільників.

Гості залишили свої позитивні враження про спілкування з дітьми у книгах почесних гостей Славутицького ліцею та «Крунка».

Старовойтова Арина, завідувач методцентру
 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: