Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич надихає Львів – Львів надихає Славутич

29 червня – 11 липня 2016 року у Славутичі за сприяння Представництва Фонду Гайнріха Бьолля в Україні, Центру міської історії та Urban Forms Center відбудеться міждисциплінарна літня школа «Ідея міста: перевірка реальністю». На початку минулого тижня, 11-12 квітня, перевірку реальністю...

 

29 червня – 11 липня 2016 року у Славутичі за сприяння Представництва Фонду Гайнріха Бьолля в Україні, Центру міської історії та Urban Forms Center відбудеться міждисциплінарна літня школа «Ідея міста: перевірка реальністю». На початку минулого тижня, 11-12 квітня, перевірку реальністю проходили ідеї щодо того, як оптимально організувати роботу цієї літньої школи – до Славутича завітали Володимир Бєглов, Христя Бойко та Наталія Отріщенко, команда працівників Центру міської історії міста Львова.

Попередній ознайомчий візит у Славутич мав на меті представили роботу Центру та запропонували до обговорення бачення тих тем і форматів, які могли б зацікавити звичайних славутичан, які не стануть учасникам Літньої школи, проте зможуть долучитися до дитячої програми та лекційної програми для дорослих.

Ось як написав про свій візит до нашого міста Володимир Бєглов, менеджер з комунікацій Центру міської історії: «Місто – це насамперед люди. У Славутичі вони здалися нам надзвичайними. Славутич – особливе місто для дітей, з чудово продуманою інфраструктурою. Сквери, дитячі майданчики, школи, спортивні зони – все облаштовано для комфортного і щасливого дитинства. Відтак, недивно, що зустріч з мешканцями міста, на якій ми презентували Центр та літню школу, нам поталанило проводити в дошкільному навчальному закладі «Крунк». Архітектура закладу, вітражі, світло, методика роботи вихователів, душевність і відданість роботі керівництва переконує, що діти тут виростають у чудових руках.

Одна зі запланованих студій школи - «Міські практики, пам’яті і уяви» - неможлива без співпраці з мешканцями, чиї родинні історії, фотоальбоми, повсякденні маршрути та стилі життя становлять основу для майбутнього дослідження. Для цього напрямку дуже важливе сприяння краєзнавчого музею та бібліотеки, адже у їхніх архівах зберігаються цінні документи, періодичні видання і тематична література. Під час візиту ми поспілкувалися з місцевим ентузіастом, директором краєзнавчого музею Чорнобильської АЕС та міста Славутича Євгеном Алімовим. Музей саме готує оновлену експозицію до роковин аварії на ЧАЕС, яку можна буде оглянути під час школи. Також ми зустріли чудових працівниць Загальноміського бібліотечно-інформаційного центру (зокрема, директорку - Наталію Портну). Окрім зручного простору для читання і проведення зустрічей, бібліотека сформувала унікальний мультимедійний електронний архів. Це справді захоплює! Великим естетичним відкриттям було відвідання Школи мистецтв, де змалку у дітей виховують добрий смак.

Два дні були насичені зустрічами, кожна з яких надихала: ми відвідали Дитячу школу мистецтв і порозмовляли з її очільницею Тетяною Варицькою, обговорили можливості співпраці з Славутицької ЗОШ № 4 з її директоркою Оленою Резан, побували у міській раді Славутича, де познайомилися з начальницею відділу інформації та зв'язків з громадськістю Тетяною Бойко та з начальником управління інфраструктури та капітального будівництва Володимиром Боровиком. Попереду – багато спільної роботи!

Окремо хочемо подякувати за якісну логістику нашого перебування Арину Старовойтову, яка керує міським методичним центром управління освіти і науки».

Тож, чекаємо на відкриття Літньої школи! Усі подробиці щодо участі у її роботі читайте на сайті Центру міської історії http://www.lvivcenter.org/


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: