Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Новий сорт троянд названо на честь Славутича

13 квітня 2016р. у Міжнародному виставковому центрі (м Київ) відбулася презентація троянди "Славутич" - символу відродження та надії. Французька компанія " Мейан" до 30-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС презентувала новий сорт троянд ніжно білого кольору, який назвали на честь...

 

На запрошення французької компанії «Meilland», що займається селекцією і виробництвом троянд, делегація міста Славутича разом з міським головою Юрієм Фомічевим, заступником міського голови Олександром Линкевичем, начальником відділу культури, національностей та релігій Ніною Баришевською, директором Кіноконцертного комплексу Ларисою Гніденко 13 квітня відвідала Міжнародну спеціалізовану виставку з квіткового бізнесу, садівництва, ландшафтного дизайну та флористики Flower Expo Ukraine.

На виставці «Meilland» представив новий сорт троянди «Славутич», що був створений в зв'язку з 30-ти річчям вибуху Чорнобильського реактора. Троянда отримала ім'я на честь нового, сучасного і відродженого міста Славутич, який прийняв до себе евакуйоване населення Прип'яті.

Троянда «Славутич» - абсолютно новий вид троянди, ландшафтної рослини, що володіє високою стійкістю до всіх хвороб і дуже високим рівнем морозостійкості.

Сорт представлений в чистому білому кольорі, романтичній формі і з глянсовим листям. На одному стеблі розміщується від 6 до 15 квіток, перманентно квітучих аж до самих заморозків.
Символ троянди «Славутич» - життя, непорочність і невинність, що перегукується з символом міста - білим ангелом.

У жовтні 2015 року в Меморіальному парку героїв і жертв Чорнобиля в Славутичі було посаджено 30 троянд і стільки ж квітів навпроти Адміністративної будівлі в м.Чорнобилі.
Також, компанія «Meilland» братиме участь в урочистій церемонії на честь 30-тої річниці аварії в ніч з 25 на 26 квітня.


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: