Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Атомпрофспілка категорічно проти нових експериментів влади з атомною енергетикою

Центральний комітет Атомпрофспілки висловлює категоричні заперечення проти виконання розпорядження Міністерства енергетики та вугільної промисловості з освоєння маневрування атомними енергоблоками з добовим розвантаженням до 75% номінальної потужності. Від імені трудового...

 

Прем’єр-міністру України
А. Яценюку


Шановний Арсенію Петровичу!

Центральний комітет Атомпрофспілки висловлює категоричні заперечення проти виконання розпорядження Міністерства енергетики та вугільної промисловості з освоєння маневрування атомними енергоблоками з добовим розвантаженням до 75% номінальної потужності.

Від імені трудового колективу ДП НАЕК «Енергоатом», який складається з висококваліфікованих фахівців в галузі атомної енергетики, застерігаємо, що експеримент із залученням енергоблоків українських АЕС до вирівнювання потужності об'єднаної енергосистеми може призвести до катастрофи. Реактори українських АЕС сконструйовані за радянських часів і технічно не можуть постійно використовуватися для добового маневрування потужністю. Знижувати і підвищувати потужність ядерних реакторів по кілька разів на добу, як пропонує Міненерговугілля – це злочин.

Більш того, за нашою інформацією, відмова президента ДП НАЕК «Енергоатом» Ю. Недашковського виконувати наказ щодо проведення «експерименту» спонукала Міністра В. Демчишина зажадати звільнення керівника Компанії.

Хочемо зазначити, що президент ДП НАЕК «Енергоатом» Ю. Недашковський – відповідальний, досвідчений й висококваліфікований спеціаліст в ядерній галузі, на відміну від більшості чиновників Міненерговугілля. Його звільнення не відповідає інтересам та безпеці держави, її народу й може призвести до непередбачуваних наслідків. Атомна енергетики країни потребує лише професійних та виважених рішень, на чому постійно наполягає Атомпрофспілка. Трудовий колектив буде захищати керівника, який належним чином керує підприємством, а також право українців на безпечне життя.

Просимо пам’ятати про експеримент 30 річної давнини у Чорнобилі. Атомники і народ його пам’ятають.

З повагою
Голова Атомпрофспілки В. Матов

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: