Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Дуже непроста історія... (Народна новина)

Спочатку - ЛИСТ без теми: "15.02.16 р., 27-ма річниця виведення радянських військ з Афганістану. Вчора до цього свята в ККК міста Славутич відбулося дійство, яке я назвав "сепаратиським шабашем" і найганебніше те, що я особисто приймав в ньому участь. Скажу наперед, використали...

 
Спочатку - ЛИСТ без теми:

«Сьогодні 15.02.16 р., 27-ма річниця виведення радянських військ з Афганістану.
Вчора до цього свята в ККК міста Славутич відбулося дійство, яке я назвав "сепаратиським шабашем" і найганебніше те, що я особисто приймав в ньому участь. Скажу наперед, використали нашу організацію "СО Ветеранів АТО та УБД", що називається "в темну".

Оскільки частина афганців приймала участь в АТО, ми не могли не підтримати наших побратимів. Але те, що відбулося буквально на початку, інакше як спланований провокаційний сценарій не назву. Голова організації воїнів афганців (капітан КДБ) в своїй палкій промові дав зрозуміти, що їхнім ворогом є, була і буде Америка.

Потім батюшка, мабуть окрилений тим, що Гундяєв у своїй промові до понтифіка, уже відкрито назвав УПЦ МП своєю (раніше говорили, що вона окрема), а КП - розкольниками, почав призивати українських воїнів припинити війну на Сході України та прийти покаятися. Гріхів у нас усіх вистачає, інакше ми б були янголами, але каятися московським запроданцям, що власноруч підігрівають ситуацію на догоду путлерам, я не збираюся, а тому вибачаюсь перед побратимами, які щойно отримали нагороди, бо не вийшов до них на сцену.

Не зміг я стояти поряд з цими кадебешниками, які доречі, теж отримали якісь там нагороди, мабуть, за антимайдан, бо серед нагороджених я, особисто, знаю тих, які окрім як "майдонутими" - героїв Майдану не називали. Весь антураж в підкреслено совєцьких тонах. Жодного натяку на російського окупанта, що відтяпав наші землі та воює на Донбасі, і ностальгія, ностальгія, ностальгія.

Коли ми просимо гроші на операцію для воїнів АТО - у влади та керівників наших держпідприємств грошей нема, а для відзначення антимайданівців та кадебістів - знайшлися. Браво! Якщо так піде і далі, то дійсно, доведеться скликати ще один МАЙДАН. От тільки воювати, зализувати рани і одночасно наводити лад в країні учасникам АТО тяжко, хотілося щоб і народ до цього долучався більше. Чи сподіваєтесь відсидітися і все минеться? Шепіда не відмолить, він теж гундяєвський пропагандист, мені прикро, що я жертвував гроші на церкву, яка тепер належить, чомусь, не громаді, а агресору. Отака собі система "нипель", чіпати їх не можна, бо церква відокремлена від держави, а те, що проти нас працює московська потужна агітаційна машина - державі байдуже, бо у нас демократія. Непогано прилаштувалися.


З повагою до побратимів,
Голова ГО "СО Ветеранів АТО та УБД" В. Івашко
»

 
ВІДПОВІДЬ на лист без теми

16.02.16 в Інтернеті з’явилася стаття пана Івашка, у якій він звинувачує Славутицьку міську організацію воїнів – інтернаціоналістів у відсутності патріотизму та інших важких гріхах. Від Славутицької міської організації УСВА маю заявити: Славутицькою міською організацією УСВА та особисто її членами надано матеріальну допомогу ЗСУ у зоні проведення АТО з 2014 року и по сьогодні на суму 330986 грн. на що є відповідні документи. Крім того, відремонтовано і передано у війська 12 автомобілів, дальномір за 12000 грн, військової амуніції і спорядження на 56600 грн., 9000 банок м’ясних консервів. З перших днів бойових дій на Сході нашими бійцями була організована охорона міського військкомату, супровід волонтерських вантажів до зони проведення АТО. Міська організація займалася організацією поховань Волнухіна Сергія і Леснікова Івана, надавалася фінансова допомога учасникам АТО та родинам загиблих в розмірі 27000 грн.

На проведення урочистих заходів з приводу 27 річниці виводу радянських військ з Афганістану наша організація не брала жодної копійки з міського чи якогось іншого бюджету. Гадаю що це мало цікавить автора посту, але це написано для людей, які читали його «полум’яну» статтю. Цей захід проводиться щорічно і є офіційним днем вшанування воїнів – інтернаціоналістів в Україні. Ті, хто воював - розуміють та поважають почуття ветеранів.

Стосовно висловлення Івашко про «сепаративний» шабаш, очолюваний «КДБ-шниками» - держава наша виникла не вчора, і тому в неї є своя історія. У тому числі є славна історія прикордонних військ, в яких, до речі, служив екс -Президент України В. Ющенко, члени організації воїнів АТО Ю. Бурий, Примак А., Решинський М. і багато інших дуже достойних жителів міста Славутича, і вони пишаються цим. А те, що ці війська були підпорядковані КДБ СРСР лише підкреслює їх відповідальність та довіру до них. Вони служили тій державі, в якій народилися.

Стосовно висловлень Івашко про «путінського поплічника» - Отець Іоан ніколи не займався політикою, він виконує свій обов’язок перед Богом – закликає паству до миру і любові. А до якої конфесії відноситься ця церква – це обирає народ. Історично склалося так, що ця територія знаходилася у підпорядкуванні УПЦ. Але ми з Вами знаємо, що Бог наш – Ісус Христос один, і він заповідав нам жити в любові до ближнього.

Щодо автора – звертаємося до нього: Ви воювали на Сході за єдину, непорушну, незалежну і квітучу Україну, за її народ, його щастя. Цього неможливо досягти без об’єднання суспільства, а об’єднатися можна тільки на підставі довіри, взаємоповаги. Сьогодні, коли нам усім треба єднатися навколо нашої матінки – України, знаходяться деякі недолугі діячі, які чи то з переляку, чи з якийсь іншої причини поспішають налякати оточуючих існуванням неіснуючих ворогів, викликають розбрат та ворожнечу у суспільстві. Ми розуміємо, що важко перемкнутися на мирне мислення, важко зрозуміти сьогоденні реалії, але, якщо ви справжній патріот и не хочете розбрату і насильства у нашому місті – протягнемо друг другу руку і будемо співпрацювати на славу України.

Голова Славутицької Міської ГО УСВА
Капітан запасу прикордонних військ Волков В. В."


Надіслав Петро Циганенко

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: