Завантаження ...

У Мінекології сподіваються, що до 26 квітня Порошенко підпише указ про створення заповідника у Чорнобилі

"Указ про створення заповідника підписує президент, поки документи в АП", - зазначила Вронська У Міністерстві екології сподіваються, що до 26 квітня президент України Петро Порошенко зможе підписати указ про створення заповідника в Чорнобилі. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна"...

 

"Указ про створення заповідника підписує президент, поки документи в АП", - зазначила Вронська

У Міністерстві екології сподіваються, що до 26 квітня президент України Петро Порошенко зможе підписати указ про створення заповідника в Чорнобилі. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила в. о. міністра екології та природних ресурсів України Ганна Вронська.

"Тут справа не у парламенті, робота зі створення цього заповідника розпочалась давно і ми на фінальній стадії. Указ про створення заповідника підписує президент, наразі документи в АП і ми сподіваємось, що до 26 квітня, коли будемо відзначати 30 річницю Чорнобильської трагедії, ми встигнемо, все ж таки, формалізувати і завершити всі бюрократичні процедури, щоб указ все ж таки був підписаний",
- заявила вона.

Нагадаємо, раніше в Мінекології заявляли, що Чорнобильський біосферний заповідник, можливо, розпочне функціонувати з 2016 року. Як повідомлялося, в уряду були плани передати дві третини зони відчуження ЧАЕС під заповідник.

Зазначалося, що головним завданням заповідника буде "збереження в природному стані природних комплексів Полісся, забезпечення підтримки і підвищення бар'єрної функції Чорнобильської зони відчуження і зони обов'язкового відселення, стабілізація гідрологічного режиму і реабілітація територій, забруднених радіонуклідами, організація міжнародних наукових досліджень".
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия