Завантаження ...

Дію «Чорнобильського» закону поновлено

24 лютого Президент України Петро Порошенко підписав Закон про внесення зміни до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо громадян, які працюють у зоні відчуження). Повідомлення про це з’явилося на сайті...

 
24 лютого Президент України Петро Порошенко підписав Закон про внесення зміни до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо громадян, які працюють у зоні відчуження).

Повідомлення про це з’явилося на сайті Верховної Ради України.

"Громадянам, які працюють у зоні відчуження, встановлюється доплата в порядку та розмірах, визначених Кабінетом Міністрів України", - сказано в тексті закону. Документ набирає чинності з 1 січня 2016 року.

Наголошується, що Кабміну доручено:

- привести нормативно-правові акти у відповідність із цим законом;
- забезпечити приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим законом;
- забезпечити прийняття нормативно-правових актів, необхідних для реалізації положень цього закону;
- забезпечити набуття чинності всіма зазначеними в цьому пункті нормативно-правовими актами одночасно з набранням чинності цим законом.

Нагадаємо, що даний закон поновлює право громадян, які працюють у зоні відчуження, на отримання доплат в порядку та розмірах, встановлених Кабінетом міністрів України. Відповідний проект закону №2524а "Про внесення зміни до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо громадян, які працюють у зоні відчуження)" був прийнитий Верховною Радою України 4 лютого і 5 числа поточного місяця направлений на підпис Президенту.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия