Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Є люди, які не згасають…

Українському співаку, письменнику, телеведучому, продюсеру, актору, лідеру гурту «Скрябін» був присвячений концерт пам’яті, що пройшов нещодавно на сцені Кіноконцертного комплексу. Це данина шани й любові до неабиякої особистості. На екрані – живий, усміхнений Андрій. Він – талант і патріот!

Українському співаку, письменнику, телеведучому, продюсеру, актору, лідеру гурту «Скрябін» був присвячений концерт пам’яті, що пройшов нещодавно на сцені Кіноконцертного комплексу. Це данина шани й любові до неабиякої особистості. На екрані – живий, усміхнений Андрій. Він – талант і патріот! З його уст линуть думки про благочинність, добрі справи, про Україну. На сцені – талановиті славутичани, які шанують і з любов’ю переспівують пісні Скрябіна. Це гурти «…Та інші», «Зварено в Україні», Davinci side, Jam Box. Емоції зашкалювали як на сцені, так і в залі.

Як же народилася ідея провести цей концерт пам’яті?


 
Розповідає режисер концерту, директор Кіноконцертного комплексу Лариса ГНІДЕНКО:

– Ідея виникла давно. Загибель Андрія Кузьменка 2 лютого минулого року настільки вразила всіх моїх друзів і мене особисто, неначе загинула рідна людина! Концерт ми задумували зробити ще на 40 днів його пам’яті, але потім розпочалася реструктуризація нашого закладу і нам вдалося реалізувати цю ідею вже тільки за рік по тому. Коли я її озвучила, то всі мене підтримали. Робота була наскільки злагодженою, що не треба було нікому нічого пояснювати, всі все знали й розуміли!

– Вам дійсно пощастило – ви тричі в Славутичі зустрічалися з Андрієм.

– Так, ми познайомились із Кузьмою майже десять років тому, в 2006 році, спілкувались з ним стосовно роботи. Ми розуміли одне: Кузьма увесь в музиці, і краще, ніж його пісні, про нього не розповість ніхто! Ми часто слухали його музику. Він був особливою людиною. У нього не було навіть продюсерів: сам собі і продюсер, і режисер, сам складав концертні програми. Йому можна було зателефонувати і запросити за копійки працювати на весіллях , на випускному чи корпоративі. Він брався за будь-яку роботу, і не тому, що йому не вистачало грошей, а просто Кузьма був Людиною! Простою і дуже близькою. Складалося враження, що він є другом кожному, хто з ним спілкувався.

– В Інтернеті багато позитивних відгуків про цей концерт пам’яті.

– Дійсно, приємно, що зал підтримав цей концерт. Здавалося, що якась частина слухачів відкривали на концерті для себе українську музику вперше, а барабанщик одного з наших гуртів зі сцени признався, що раніше він цю музику не слухав, а зараз зрозумів, наскільки класні його пісні!

– Ви одразу вирішили, що Кузьма сам з екрану буде ведучим цього концерту?

– Так, бо тільки він міг створити цю ауру в залі своїми нестандартними думками і словами! Просто ніхто з нас не зміг би правдиво передати Андрійове світосприйняття. Його слова зрозумілі, його вирази влучні. Адже часто вислови відомих людей якісь зарозумні. Кузьма ж говорив мовою народу. «Із пісні слів не викинеш» – він нічого не приховував, нікого не боявся! Він створив настрій в залі своїм гумором, тому й концерт вийшов не поминальним, а живим – бо живі його пісні!

– Знаю, що готуючись до цього заходу, ви багато переслухали, перечитали, передивились різного роду матеріалів, щоби ще більше перейнялися постаттю Андрія Кузьменка. Яку б ви підкреслили його головну рису?
– Кузьма – добряк! Це людина, що несла добро. Мені здається, що його пісня «Добряк» написана наче про нього самого.

 
Клавішник гурту Davinci side Дмитро ДЕНИСОВ:

– Дмитре, ти учасник цього концерту. Які враження від нього?
– Я спостерігав за залом і бачив не просто задоволеного глядача, а людей, окрилених музикою й піснею. Від них випромінювалась сильна енергетика. Той кадр, який я побачив зі сцени, запам’ятається мені на все життя. У концерті були задіяні декілька колективів, було дружньо і приємно працювати з професіоналами. Нас Кузьма всіх налаштував на творчість.









 
Сергій ЄРШОВ, керівник гурту Jam Box:

– Як ви готувались до концерту?

Гурт виконував дві його пісні – «Годинник» і «Люди як кораблі». Вони дуже близькі нам за духом – вони правдиві, ліричні й мелодійні. І ми вдячні глядачам, що вони добре сприйняли наш виступ!











 
Культорганізатор ККК Дмитро ПЕРЕДНІЙ:

– Дмитре, ти робив підбір відеоряду і для цього також треба було перейнятися і творчістю, і особистістю Андрія Кузьменка.

Можна сказати, що я його фанат. Його творчість мені дуже близька. У мене є вся дискографія колективу і я із задоволенням слухаю його пісні. Цю групу я знаю дуже давно, ще коли вони виступали удвох. Постійно відстежував інтерв'ю. Коли Кузьма до нас приїжджав, ми спілкувалися, були в одній компанії. У певний період мого життя він зробив перелом у моїй свідомості. Він людина різностороння. За що б він не брався, у нього завжди все добре виходило! Достатньо згадати, скільки в нього було різних телевізійних проектів! Він досяг своєї мети – дарував добро людям, жив для своєї сім'ї, щось створював, писав, знімав і в першу чергу не заради свого збагачення, а просто для того, щоби бути самодостатньою, нормальною, впевненою людиною. Мені завжди подобалося, що він говорив. Кузьма ніколи не хизувався тим, що він допомагає людям, допомагає дітям, допомагає нашим воїнам в АТО. Він був нормальним громадянином своєї країни. Таких би Україні патріотів, та побільше!

Розмову вела Людмила ЛЮБИВА
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: