Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

15 років разом з АРСом!

Протягом 2000 року, у зв'язку з наближенням обумовленого терміну виводу Чорнобильської АЕС з експлуатації, дирекцією ДП "НАЕК "Енергоатом", з урахуванням інтересів енергетичної галузі, опрацьовувало питання соціального захисту персоналу і забезпечення зайнятості кваліфікованих...

Директор ВП «Атомремонтсервіс» Шикун В.А.
Протягом 2000 року, у зв'язку з наближенням обумовленого терміну виводу Чорнобильської АЕС з експлуатації, дирекцією ДП "НАЕК "Енергоатом", з урахуванням інтересів енергетичної галузі, опрацьовувало питання соціального захисту персоналу і забезпечення зайнятості кваліфікованих кадрів Чорнобильської атомної електростанції.

Одним з результатів такої роботи було створення на базі ремонтної служби ЧАЕС відокремленого підрозділу "Атомремонтсервіс" державного підприємства "НАЕК "Енергоатом", включеного в Єдиний державний реєстр підприємств і організацій України 21 лютого 2001 року. Саме від цієї дати крок за кроком, сторінка за сторінкою писалася славна історія про становлення, розвиток і стабільну роботу колективу відокремленого підрозділу "Атомремонтсервіс".

Сьогодні – нам уже 15 і ми з впевненістю можемо сказати, що, незважаючи на всі труднощі і випробування, ми не тільки вижили, але й своєю наполегливою працею, майстерністю і професіоналізмом, дисциплінованістю і відповідальністю за свою роботу відстояли право на існування, зайнявши достойне місце на ринку надання ремонтних послуг на промислових майданчиках АЕС України. І це не все. Ми постійно удосконалюємось, розвиваємось та шукаємо нових шляхів виживання в умовах ринкових відносин і жорсткої конкуренції.
Починали ми свою діяльність з виконання робіт на Чорнобильській АЕС, а в липні 2001 року персонал вперше задіяли на промислових майданчиках інших атомних станцій, і в даний час ми виконуємо ремонти всіх видів обладнання на всіх АЕС України.

Разом з виробничою програмою на АЕС Компанії, багато років поспіль "Атомремонтсервіс" був задіяний в реалізації міжнародних проектів на Чорнобильській АЕС. Сьогодні нас знають, як надійних партнерів не тільки в нашій країні, але й за її межами. В 2007 році комплексна бригада ВП АРС виконала монтаж і пусконаладку турбогенератора одного з промислових об'єктів в місті Нова Деба (Польща), а вже у 2011 ВП АРС був задіяний одразу в двух ремонтних проектах із внутрішньореакторного контролю на атомних електростанціях "Пакш" (Угорщина) та "Козлодуй" (Болгарія).

Діяльність ВП АРС, насамперед, базується на безпечному та ефективному виконанні складних і надрегламентних робіт, зокрема, робіт з проектування монтажу, ремонту, реконструкції та модернізації обладнання АЕС України.

Основними видами діяльності, які здійснює ВП АРС, є:
• монтаж, ремонт, реконструкція і модернізація обладнання атомних електростанцій;
• підготовка, перепідготовка і підтримка кваліфікації ремонтного персоналу.
• комплексне інженерно-технічне супроводження робіт з ремонту обладнання атомних електростанцій;
ВП "Атомремонтсервіс" має свої виробничі дільниці в містах-супутниках атомних електростанцій України:
• м. Нетішин (ВП ХАЕС);
• м. Южноукраїнськ (ВП ЮУАЕС);
• м. Кузнецовськ (ВП РАЕС).

Насьогодні виробнича діяльність ВП АРС у сфері використовування ядерної енергії здійснюється на підставі 6 ліцензій та 16 дозволів. Протягом минулого року отримані ліцензії на право провадження діяльності з перевезення радіоактивних матеріалів в частині підготовки, завантаження, відправлення об'єктів з поверхневим радіоактивним забрудненням та дозвіл на право експлуатації вантажопідйомних кранів і машин. В грудні 2015 року згідно з процедурами проведений зовнішній аудит з метою сертифікації ВП АРС за двома стандартами:

• "Системи управління якістю. Вимоги";
• "Системи екологічного керування. Вимоги та настанови щодо застосування".

Персонал ВП АРС – це найцінніший ресурс, який є одним з основних факторів успішної роботи підприємства.
Станом на перше січня 2016 в підрозділі працює 822 працівники, які мають практичний досвід роботи в атомній енергетиці. Серед них 338 - з повною вищою освітою і 132 працівника – з базовою вищою освітою. Працівники мають можливість за рахунок підприємства здійснювати підготовку, підтримку та підвищення свого професійного рівня. Так в минулому році підвищили свій розряд 31 робітник, пройшли навчання в сторонніх організаціях 65 осіб. Щороку молоді фахівці ВП АРС беруть участь в конкурсах профмайстерності, що організує ДП "НАЕК "Енергоатом".

Таким чином, - основним приоритетом кадрової політики ВП АРС є вибудовування прозорої системи управлінняі персоналом, що дозволяє забезпечувати поточні потреби виробництва та стратегічні проекти підприємства кваліфікованими кадрами, мотивованими на досягнення поставлених цілей.
ВП АРС – соціально орієнтоване підприємство. Для персоналу ВП "Атомремонтсервіс" – це фінансова і соціальна захищеність, стабільність, упевненість у завтрашньому дні.

Приорітетними напрямками соціальної політики є:
• турбота про здоров'я працівників і членів їх сімей;
• матеріальна допомога працівникам та їх сім'ям;
• підтримка сім'ї і батьківства;
• підтримка ветеранів і пенсіонерів;
• сприяння формуванню сприятливого соціально-культурного середовища та сталого розвитку міста Славутича.

За кошти ДП "НАЕК "Енергоатом" був збудований і введений в експлуатацію 74-х квартирний житловий будинок. Вже кілька років працівники ВП АРС і їх сім'ї комфортно відчувають себе в оселях покращеного планування.

Поряд з виконанням виробничої програми, колектив ВП «Атомремонтсервіс» бере активну участь в суспільному житті м. Славутич, а саме, в загальноміських заходах таких як: «Славутчанин року», День пам'яті потерпілим від аварії на ЧАЕС (26 квітня), День Перемоги, День міста Славутич, День незалежності України, Міжнародний фестиваль «Золота осінь Славутича» та ін. В минулому році ми вперше відзначили свято української вишиванки.

Колектив ВП "Атомремонтсервіс" є постійним учасником міського конкурсу "Славутчанин року", де неодноразово ставав дипломантом конкурсу та отримував перемогу:
• 2002 рік - диплом переможця у номінації "Колектив року";
• 2003 рік - диплом переможця у номінації "Меценат року";
• 2004 рік - диплом переможця у номінації "Колектив року" в економічній сфері діяльності;
• 2005 рік - диплом переможця у номінації "Підприємство року" за милосердя та благодійність;
• 2006 рік - диплом переможця у номінації "Благодійник року";
• 2007 рік -диплом переможця у номінаціях: "Благодійник року", "За сприяння у розвитку міста", "Інноваційні технології";
• 2008 рік - диплом переможця у номінаціях: "Благодійник року", "Проект року", "Інноваційно-інвестиційний проект впровадження багатофункціонального обладнання US-3000R фірми "PROTEM", "Введення в експлуатацію 74-квартирного будинку";
• 2009 рік - диплом переможця у номінації "Благодійник року", "Колектив року в енергетичній галузі.

Особливої уваги заслуговує багаторічна плідна співпраця з колективом і вихованцями підшефного навчально-виховного комплексу "Дитячий будинок" м. Славутич. Окрім надання фінансової та матеріальної підтримки закладу і особисто дітям, разом з представниками спілки молоді ми часто буваємо учасниками захоплюючих мистецьких заходів. Щорічно діти з викладачами беруть активну участь у проведенні конкурсу дитячої майстерності. Неймовірними творчими здобутками цьогоріч, порадувала працівників ВП АРС виставка робіт, яка проходила під гаслом: "15 років разом з АРСом!"

Не можна не згадати і тих працівників колективу, хто сьогодні стоїть на варті рубежів рідної України, хто сьогодні, ціною свого життя забезпечує нам мир і спокій. З моменту воєнних дій і проведення антитерористичної операції на сході країни були мобілізовані вісім працівників. За рахунок небайдужих працівників ВП АРС за цей період було зібрано і направлено до місць розташування війскових допомоги на суму більше ніж 226 тис. грн. Не обійшлось і без втрат. Рівно рік назад у страшних боях за місто Дебальцеве геройськи загинув Гултур Денис Анатолійович.

За свою сумлінну працю великої подяки заслуговує кожний окремий працівник підприємства та весь колектив загалом. Тож хочеться побажати, щоб кожний поступ ваших трудових досягнень були впевненим, а досягнуті показники вагомими, щоб праця приносила задоволення, а нові задумки успішно досягали своєї мети. Здоров'я і впевненості у майбутньому, плідної праці для подальшої успішної роботи в енергетичній галузі.
Нехай виправдовуються ваші самі добрі надії і прагнення, а в домівках панують мир, взаємопорозуміння та любов.

Директор ВП «Атомремонтсервіс» Шикун В.А.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: