Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

КОДА доручила місцевим органам влади приймати рішення про закриття шкіл на карантин, не очікуючи досягнення епідемпорогу на грип

Виконуючий обов’язки голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе доручив всім районним адміністраціям та міським головам Київської області з метою запобігання збільшення захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання та загострення ситуації...

 
Виконуючий обов’язки голови, перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе доручив департаменту охорони здоров’я КОДА та департаменту освіти та науки КОДА, а також всім районним адміністраціям та міським головам Київської області з метою запобігання збільшення захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання та загострення ситуації, не очікуючи досягнення епідеміологічного порогу, на місцях самостійно вдаватися до заходів, пов’язаних з обмеженням проведення масових заходів, ухвалювати рішення про тимчасове припинення навчального процесу у навчальних закладах області.

Ось що він сказав:
«Ми постійно слідкуємо за всіма змінами поточної епідеміологічної ситуації, неухильно дотримуємось комплексного плану організаційних та профілактичних заходів, направлених на попередження поширення захворювань на грип та ГРВІ серед населення. Зараз навчальні заклади області працюють у звичайному режимі. Щодо ситуацій у кожному районі області, головам місцевих адміністрацій та міським головам доручено приймати всі необхідні профілактичні міри запобігання розповсюдження гострих вірусних захворювань, не чекаючи критичного епідеміологічного порогу, закривати школи на карантин, а також обмежувати проведення масових заходів. У свою чергу, закликаємо жителів області бути обачними, не перебувати довго на вулиці, тепло вдягатися, споживати вітаміни, використовувати марлеві пов’язки у місцях великого скупчення людей. Особливо це стосується дітей та людей похилого віку, що є найвразливішими групами населення».

За інформацією департаменту охорони здоров’я КОДА протягом останніх тижнів відмічається збільшення захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання, в тому числі за останній тиждень на 36%, збільшується відсоток хворих із тяжким перебігом. Проте, епідемічний поріг іще не досягнутий, захворюваність нижча від епідпорогу на 46%. Досягнення епідемічного порогу можливе протягом 2-3 тижнів.

Стан захворювання учнів та вчителів на грип та ГРВІ

станом на 15.01.2016



 

 
Прес-служба першого заступника голови
Київської облдержадміністрації
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: