Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Всеукраїнський тиждень права: «Конфедерація правознавців», «Будяк року» та автографи від співачки Руслани.

З 09 по 11 грудня 2015 року усі навчальні заклади міста долучилися до заходів Всеукраїнського тижня права. Педагоги спільно із учнями загальноосвітніх та вихованцями дошкільних навчальних закладів, дитячого будинку «Центр захисту дітей» провели тематичні виховні справи, тренінги...

 

З 09 по 11 грудня 2015 року усі навчальні заклади міста долучилися до заходів Всеукраїнського тижня права. Педагоги спільно із учнями загальноосвітніх та вихованцями дошкільних навчальних закладів, дитячого будинку «Центр захисту дітей» провели тематичні виховні справи, тренінги, ситуативно-рольові ігри, бесіди з елементами гри, брейн-ринги, диспути, слайд-подорожі, виставки, конкурси малюнків.

За сприяння служби у справах дітей та сім’ї виконкому Славутицької міської ради в усіх закладах працював пересувний інформаційно – консультативний центр «Дитина має бути щасливою», до складу якого входили представники міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, уповноважені підрозділи внутрішніх справ, міського управління юстиції.

10 грудня, безпосередньо у Міжнародний день прав людини, відбулася фінальна презентація міського фотоквесту «Твої права, юначе!». Фотоквест проводився для команд учнів 9-10 класів з усіх шкіл та ліцею протягом 3-х днів. Організатором виступив міський методичний центр відділу освіти виконавчого комітету Славутицької міської ради. У перший день фотоквесту командам потрібно було зробити фотографії за темою завдання. Другий день був присвячений підготовці презентацій отриманих фотоматеріалів. Третій день – фінальна частина із урочистим підбиттям підсумків та нагородженням переможців.

До складу журі увійшли: Сусло Тетяна Іванівна, провідний спеціаліст служби в справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Славутицької міської ради, Лазаренко Ольга, начальник управління юстиції м.Славутича, Алімов Євген, директор краєзнавчого музею м.Славутича, Старовойтова Арина, завідуюча міським методичним центром виконавчого комітету Славтицької міської ради, Заставнюк Олена, методист міського методичного центру виконавчого комітету Славтицької міської ради, Зінченко Оксана, учитель правознавства Славутицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, Заїкіна Валентина, учитель правознавства Славутицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, Кулачок Наталія, учитель правознавства Славутицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3, Дерев’янко Оксана, учитель правознавства Славутицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4, Алених Тетяна, заступник директора Славутицького ліцею.

Спонсорами квесту виступили: Проект ПРООН в Україні Трансформація ринку в напрямку енергоефективного освітлення; UNIDO (ООН з промислового розвитку); Ініціатива ЮНЕСКО Міжнародний рік Світла; Андрій Сухорябов, ГО «Енергоефективне майбутнє»; Благодійний фонд Богдана Гаврилишина; Катерина Волкова і магазин «Sasha»; Славутицьке міське управління юстиції; Служба у справах дітей та сім’ї виконкому Славутицької міської ради; Управління інформації та електронного врядування виконкому Славутицької міської ради.

 

Гостинно приймав квест Клуб самоврядування Палацу дитячої та юнацької творчості. Кожен учасник квесту – й учні, й учителі – отримав цінний подарунок: книгу Богдана Гаврилишина «Залишаюсь українцем», шапочку та шарфик від магазину «Sasha», магніти та закладки. Керівники команд отримали флешки та ручки. Усі отримали листівки із автографами Народної артистки України Руслани.

Сподіваємося, що приємні спогади залишить про квест у його учасників спільне чаювання із смачними пирогами. Ось як про фотоквест написала його учасниця Анна Сибірська, учениця ліцею, вихованка гуртка «Молодіжне інформаційне агентство Славутича» Палацу дитячої та юнацької творчості: «Ви чули щось про «Будяк року»? Щороку 10 грудня Українська Гельсінська спілка з прав людини вручає Антипремію «Будяк року» особам та організаціям, які найбрутальніше порушують права людини. Мета Антипремії – привернути увагу громадськості до брутальних порушень прав людини, що відбулися в державі протягом року, та стимулювати суспільну дискусію щодо небезпечних для прав людини тенденцій у вітчизняній правовій системі. 10 грудня вважається днем прав людини. Тому таке європейське місто Славутич не обійшло цього свята і активно долучилося. Саме в цей день фінішував дитячий фотоквест під назвою «Твої права, юначе!». Між учасниками зав’язалася нелегка боротьба. Всі фото, які учні надали для оцінки були дуже достойними і мали право посісти перше місце. Завдання учнів полягало в тому, щоб показати свої права з допомогою «мови фото», що вийшло у них не на жарт серйозним. Були фото від яких хотілося плакати, від яких просто щось стиснулося у душі людей, які сиділи в залі. А були ті, від яких хотілося голосно посміятися від душі. Всі отримали величезну купу гарного настрою! І зустрічали нас дуже тепло, адже хто не проти поласувати пирогом із чаєм?»

Призи команди отримали із рук міського голови Юрія Фомічева, який також завітав на квест, розповівши присутнім про важливість європейських цінностей та верховенства права в Україні на сучасному історичному етапі.

Місця розподілилися наступним чином: І місце – у команди «Конфедерація правознавців» Славутицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2; ІІ місце – у команд «Коаліція» Славутицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 та «Гарт» Славутицького ліцею; ІІІ місце – у команд «Алібі» Славутицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 та «Власна думка» Славутицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4.

 

На автобусних зупинках міста зовсім скоро з’являться банери із світлинами квесту – славутицькі школярі дуже постаралися й відзначили Міжнародний день прав людини на славу!

Старовойтова Арина, завідуюча міського методичного центру.





Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: