Завантаження ...

Відкритий лист до найвищого керівництва країни та відповідь на нього славутичанки

Славутич утримується на кошти бюджету України, тим не менше жителями, що з ненавистю ставляться до патріотів та захисників України, будівлі міста періодично обмальовуються російськими прапорами, написами «Киевская хунта, будь ты проклята!», «За Одессу не простим!», «Порошенко завербован ЦРУ!».

Ільгіз Ісхаков
Президенту України Порошенку П. О.
Голові Верховної Ради України Гройсману В. Б.
Прем’єр-міністру України Яценюку Л. П.
Голові Служби безпеки України Грнцаку B. C.
Голові Київської обласної ради Старнковій Г. В.
Голові Київської обласної державної адміністрації Шандрі В. М.


Відкритий лист

21.11.2015 p., коли Україна відзначала День Свободи та Гідності, в місті Славутич Київської області було скоєно акт вандалізму, який не залишив байдужою жодну цивілізовану людину міста. Нелюди розбили меморіальну дошку славутичанина Василя Білого, бійця добровольчого батальйону «Донбас», який героїчно загинув під Іловайськом. Славутич, наймолодше місто України, часто називають Поліським Донецьком, бо це єдине місто Київської області, де завжди на виборах усіх рівнів перемагали представники Партії регіонів.

Останні вибори до Славутицької міської ради також підтвердили прорегіональні та проросійські настрої славутичан. Про це зокрема свідчить той факт, що депутати Славутицької міської ради обрали на посаду секретаря міської ради відвертого українофоба та сепаратиста, члена колишньої Партії регіонів, а нині Опозиційного блоку Борисова В. В.

Як можна в тяжкі для України часи російськой агресії, нехтуючи патріотичними почуттями славутичан, частина яких і сьогодні перебуває на фронті та захищає нашу землю від російської агресії, обирати секретарем міськради Борисова В. В., який 9 травня 2015 року демонстративно та зухвало розгулював містом з «георгієвською» стрічкою на грудях, а в березні 2014 року відверто виявляв радість від вторгнення російських військ в Україну?

Антиукраїнським настроям в Славутичі сприяло те, що керівництвом міста та містоутворюючого підприємства – ДСП «Чорнобильська АЕС» роками насаджувалась думка про унікальність працівників цього підприємства, бо саме вони формують місцевий бюджет. Людям постійно вбивали в голови те, що саме Київ хоче знищити самодостатній та процвітаючий Славутич. Така політика сприяла виникненню «містечкового патріотизму» та проросійських настроїв. Як відомо, саме «містечковий патріотизм», який культивувався представниками феодальних еліт Донбасу, призвів до того, що частина нашої держави нині не підконтрольна українській владі та перебуває в окупації.

Славутич утримується на кошти бюджету України, тим не менше жителями, що з ненавистю ставляться до патріотів та захисників України, будівлі міста періодично обмальовуються російськими прапорами, написами «Киевская хунта, будь ты проклята!», «За Одессу не простим!», «Порошенко завербован ЦРУ!». 9 травня 2014 року було спалено автомобіль активіста СМГО «Майдан». У тематичних групах соціальних мереж загиблих в зоні АТО славутичан називають вбивцями матерів та дітей з приписками «Собаке – собачья смерть!»

Квінтесенцією всього цього стало знищення меморіальної дошки на честь нашого героя Василя Білого. Ми, українці та патріоти Славутича, глибоко обурені черговим ганебним актом проросійських мешканців міста.
Якщо цей злочин не буде розслідувано належним чином, якщо вандали не будуть притягнуті до відповідальності, то чого нам чекати далі? Знищення патріотів України та воїнів АТО? Чому платники податків всієї країни повинні фінансувати відвертих українофобів та латентних сепаратистів Славутича?!

Цинізм міської влади Славутича – в її думках та вчинках. Так, рішення, які вдалося прийняти міській раді минулого скликання щодо виділення коштів на АТО, будівництво пам'ятника Героям Небесної сотні, проігноровані обома міськими головами (Удовиченком В. П. та Фомічевим Ю. К.) та не виконані досі.

З урахуванням викладеного просимо вас узяти під особистий контроль розслідування кримінальної справи щодо акту вандалізму над меморіальною дошкою славутичанина Василя Білого – захисника України.

Також просимо вас звернути увагу на місто Славутич, яке фінансується з Державного бюджету України, але за сприяння міської влади та керівництва ДСП «ЧАЕС» підтримує антиукраїнські настрої.

Не дозволимо перетворити Славутич з українського містечка на Славутицьку Народну Республіку!


Голова Славутииької міської громадської організації «Майдан Славутича» Ільгіз Ісхаков
Голова Славутнцької міської організації політичної партії «ВО «Батьківщина» Олександр Швець
та ще 32 підписи



Ответ славутчанки на открытое письмо

Господин Исхаков, мною глубоконеуважаемый!


Обращаюсь к Вам с ответом на Ваше открытое письмо к президенту Украины и прочим.
Я, Бусова В. А., имею статус «дитя войны», перенесла голод, холод, войну и разруху, но не пала духом и к людям отношусь, в отличие от Вас, очень доброжелательно.

1. Кто дал Вам право писать от имени жителей города (за 32 подписями) и как Вы посмели оскорблять всё население нашего города, в т.ч. и работников ЧАЭС, называя «сепарами», а Славутич – Полесским Донецком и т.д.?!
2. Вы, наверное, забыли о своей работе на ЧАЭС, где Вы проработали около 2-х лет. Что плохого сделали Вам работники ЧАЭС? Вам не стыдно перед ними?

3. В Вашем «Блоке склок» (слова «партия» он не достоин после этого «воззвания») тоже есть несколько партийцев из «Партии регионов». Они, наверное, так же забыли об этом?

4. Я очень рада и благодарна жителям нашего города за то, что они сделали свой выбор на очередных выборах, где Вы не прошли не только в мэры, но и в депутаты. Теперь Вы из-за обиженного самолюбия, как малое дитё, черните новый состав во главе с нашим мэром!

5. Еще мне “понравилось” в Вашем письме, где Вы пишете: «мы, украинцы». Это Вы то-украинец?!

6. Правильно один умный человек пожелал Вам в прямом эфире покинуть Украину, «господин украинец»! А вандалы есть везде, даже в самых демократических и развитых странах.

В. А. Бусова,
80 лет, жительница города с 1992 года


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия