Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Пам’яті вірні

З нагоди визволення України від німецько-фашистських загарбників 28 жовтня в Славутичі відбувся мітинг, на якому з промовами виступили: міський голова Фомічев Ю. К., голова ветеранської організації Сівер І. А. та учасник бойових дій Другої світової війни Пантєєв В.

 

З нагоди визволення України від німецько-фашистських загарбників 28 жовтня в Славутичі відбувся мітинг, на якому з промовами виступили: міський голова Фомічев Ю. К., голова ветеранської організації Сівер І. А. та учасник бойових дій Другої світової війни Пантєєв В. М. Після покладання квітів до пам’ятного знаку «Героям Дніпра» та хвилини мовчання ветеранам-славутичанам були вручені відзнаки президента України – ювілейні медалі «70 років Перемоги над нацизмом».

У цей день ветерани поклали квіти до братських могил в селах Губичі, Комарівка, Миси, Червона Гута, Неданчичі. За роки окупації сотні тисяч, міліони українців були піддані репресіям, посаджені в концтабори або розстріляні. Не було такої сім'ї, яку не обпалила бполум’я війни. Людські втрати України у війні склали понад 10 млн військових і цивільних осіб. Матеріальні втрати України досягли 1,5 трильйона карбованців. Було зруйновано 714 міст і містечок, біля 28000 сіл, 16150 промислових підприємств, 18000 медичних закладів, 33000 закладів освіти... Зазнавши в роки Другої світової війни величезних людських і матеріальних втрат, Україна зробила неоціненний внесок у перемогу над нацистською Німеччиною та її союзниками.

«Ми ніколи не повинні забувати ті трагічні дні окупації нашої країни, коли щоденно гинули сотні й тисячі мирних жителів, не повинні забувати подвиги воїнів, які героїчно виборювали нашу вистраждану перемогу!»
– з такими словами до учасників мітингу звернувся І. А. Сівер.

На жаль, після семи десятиліть по закінченню найбільшого в історії людства військового конфлікту, нині українці зі зброєю в руках знову захищають суверенітет та територіальну цілісність своєї держави. Сучасні захисники України виявились гідними слави своїх дідів та прадідів. Віримо в нашу перемогу і пам’ятаємо!

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: