Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Обираємо професію!

Наближається час, коли багато випускників середніх загальноосвітніх шкіл повинні визначити з вибором професії на майбутнє. Необхідно прийняти рішення, якою професійною діяльністю хочеться займатися кожного дня з ранку до вечора, щоб кожного ранку з радістю іти на роботу. Вибір...

 
Наближається час, коли багато випускників середніх загальноосвітніх шкіл повинні визначити з вибором професії на майбутнє. Необхідно прийняти рішення, якою професійною діяльністю хочеться займатися кожного дня з ранку до вечора, щоб кожного ранку з радістю іти на роботу.

Вибір професії – відповідальний і серйозний крок в житті кожної молодої людини і зробити його непросто. Добре, якщо ви обрали те, до чого вас призначено Всевишнім. А якщо ні? Щоб люди могли уникнути такої помилки, служба зайнятості провадить такий важливий напрям діяльності, як професійна орієнтація. Головний акцент ставиться на роботі зі шкільною молоддю.

Для того, аби допомогти випускникам зорієнтуватися у виборі професії, ознайомити з реальною ситуацією на сучасному ринку праці працівники центру зайнятості проводять комплекс профорієнтаційних заходів з учнівською молоддю міста. Відвідуючи заходи, старшокласники знайомляться з ситуацією на ринку праці, спектром соціальних послуг Державної служби зайнятості, світом професій, вимогами до спеціалістів, проходять діагностування з метою визначення професійної спрямованості. Така робота дає можливість не тільки детально ознайомитися з різноманіттям професій, а й зробити переоцінку власного відношення, вподобань до професій і вже свідомо підійти до вибору професії.

 
Юнаки й дівчата, обираючи професію, мають вирішити важливе питання - де можна її набути. Вибір навчального закладу значною мірою впливає на все подальше життя людини. Тут не можна покладатися на випадковість, квапитися. Необхідне найсерйозніше ставлення до цієї проблеми як батьків так і самих учнів. Людина повинна робити те, до чого має хист і здібності. Таку працю вона буде виконувати найкраще. Це принесе користь і людині і всьому суспільству.

Відвідавши традиційний осінній ярмарок професій, який проходив 21 жовтня у Центрі професійного розвитку біля 700 учні шкіл міста та ліцею змогли отримати максимальну кількість інформації про різні навчальні заклади, умови навчання, вступу, вартість навчання. Учасниками ярмарку професій у цьому році стали:

Чернігівський кооперативний технікум
Чернігівський професійний ліцей побуту
Чернігівський промислово-економічний коледж Київського національного університету технологій та дизайну
Чернігівський національний технологічний університет
Чернігівський національний педагогічний університет ім. Т.Г. Шевченка
Чернігівський базовий медичний коледж
Центр професійного розвитку м. Славутич
Київський коледж будівництв, архітектури та дизайну
Київський інститут банківської справи
Київський національний університет будівництва і архітектури
Європейський університет.


Славутицький міський центр зайнятості

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: