Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Свято «З Україною в серці»

13 жовтня 2015 року, напередодні державного свята – Дня захисника України, в Славутицькому ліцеї прозвучала літературно-музична композиція «З Україною в серці». Захід розпочався з урочистого привітання почесних гостей свята та виконання гімну України. Хвилиною мовчання...

 

13 жовтня 2015 року, напередодні державного свята – Дня захисника України, в Славутицькому ліцеї прозвучала літературно-музична композиція «З Україною в серці». Захід розпочався з урочистого привітання почесних гостей свята та виконання гімну України. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв Небесної сотні, борців Революції гідності, героїв, що полягли у боротьбі, захищаючи суверенітет, незалежність та територіальну цілісність нашої України.

Присутніх до сліз вразили пісні у виконанні юних славутичанок Шевченко Ольги «Повертайся живим», Андрєєвої Олександри «Хочу жити без війни», Сивки Данила «Гей ви, козаченьки!», Петренко Яни «Нехай квітує Україна» та авторський вірш про мир у виконанні юної поетеси Гніденко Ірини:

Сьогодні я всю ніч ходила по квартирі…
Та ні, не хвора я! І сповнена надій!
Я просто хочу, щоб країна жила в мирі,
Щоб дітлахи не знали слово – бій!
Щоб на землі був затишок і тиша,
Щоб не лунали вибухи страшні,
Щоб чули, як земля спокійно дише
І звідусіль лунає: «Ні, війні!»
Щоб в кожнім домі оселилась казка
І сміх дитячий чувся навкруги!
Щоб всі дорослі просто розуміли,
Що тільки в єдності ми досягнем мети!


Варто відзначити неповторну зворушливу атмосферу, яка панувала у залі підчас свята, високий професійний рівень його організації та проведення.

Загалом весь навчальний тиждень з 12 до 16 жовтня 2015 року проходить у Славутицькому ліцей та у всіх навчальних закладах міста Славутича під загальним гаслом «Сила Нескорених». Обираючи місце, форми, методи та прийоми проведення заходів, педагоги врахували вікові особливості учнів, традицій кожного класного та шкільного колективу. Під час підготовки матеріалу та вибору форми заходів приділено особливу увагу українським військовим традиціям, гідному вшануванню бойового подвигу, звитяги, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Українському народу, популяризації серед української молоді військової справи та здорового способу життя, фізичної культури.

Так, у Славутицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 пройши конкурс малюнків «Ми за мир», гра-змагання «Марш маленьких козачат», диспут «Де козак там і слава, і воля», круглий стіл «Ми нащадки славних козаків». Педагогічим колективом Славутицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 для учнів 8-9 класів організовані тематичні екскурсії до військової частини міста Славутича «Професія – захищати Вітчизну», у школі також пройшли конкурс малюнків «Захисник України» та уроки-презентації «Україна – мати, вмій її захищати».

Учні Славутицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 виготовили серію святкових листівок та плакатів під гаслом «Сила Нескорених» та долучилися до Всеукраїнської акції «Напиши листа захиснику України»; у школі пройшли Урок мужності «Історії героїв АТО нашого міста» та година спілкування «Низький уклін захисникам». У Славутицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 відбувся бібліотечний проект «Книга для солдата. Україна – звучання сердець», пройшла виставка дитячих патріотичних малюнків «Україна в моєму серці», був організований перегляд відеофільму «Я – захисник, я цим пишаюсь».

Напередодні відзначення Дня захисника України та Дня українського козацтва, в міському парку відбулася загальноміська дитячо-юнацька військово-спортивна гра «Джура». Розпочалася гра із презентації команд, а далі по черзі проходили тури: спортивний туризм, дартс, фізична підготовка, конкурс знавців історії українського козацтва, «козацька бійка». Найкращою стала команда Славутицької загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів № 1.

За багаторічною славутицькою традицією безпосередньо 14 жовтня 2015 року відбулася посвята учнів 5 класів до лав міської дитячої самоврядної організації «Веселка». Захід пройшов у смт Любеч, на Замковій горі. Урочистості – посвяту та флешмоб – для учнів організував Клуб дитячого самоврядування Палацу дитячої та юнацької творчості.


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: