Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Засідання Громадської ради з розвитку міста Славутич

У залі засідань виконавчого комітету Славутицької міської ради 14 вересня відбулося засідання Громадської ради з розвитку міста Славутич. Голова зборів Удовиченко В. П. ознайомив присутніх із результатами проведення адміністративно-територіальної реформи. Децентралізація влади...

 

У залі засідань виконавчого комітету Славутицької міської ради 14 вересня відбулося засідання Громадської ради з розвитку міста Славутич. Голова зборів Удовиченко В. П. ознайомив присутніх із результатами проведення адміністративно-територіальної реформи. Децентралізація влади передбачає передачу на місця повноважень, ресурсів, відповідальності. Процеси передачі влади складні. Деякі громади на чолі зі своїми головами зовсім не готові до такого процесу.

В.о. міського голови, секретар ради Фомічев Ю. К. проінформував про початок виборчого процесу в Славутичі. Створено Славутицьку міську виборчу комісію Київської області, яку очолює голова Акушевич Ж. А. 14 вересня комісією затверджено 26 територіальних виборчих округів та 8 виборчих дільниць. Передбачається на сьогодні, що участь у виборчих перегонах візьмуть 12–15 партій, але остаточний результат буде відомий 30 вересня. На цьогорічних виборах буде новий бюлетень. Кожен виборець буде голосувати за одного депутата до міської ради від певної політичної сили. Кандидат може набрати значну кількість голосів, але якщо партія не набирає 5% голосів, то він депутатом не стає. Партія «Солідарність» об’єднала в собі «Блок Петра Порошенка, «Фронт Змін» та «УДАР». Важливі активність та свідомий вибір славутичан, які будуть формувати міську владу.

Купний В. І. запропоновував нинішнім депутатам відзвітувати перед своїми виборцями про конкретну зроблену роботу. Було би добре, коли б кандидати до нової міської ради мали підтримку та рекомендації трудових колективів. Доцільно політичним партіям у Славутичі підписати меморандум про взаємне порозуміння.
Змістовну інформацію про бренд міста презентував заступник КП «АРР» Дмитро Корчак.

Обговорювались також питання про стан підготовки заходів до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи.
Оприлюднена програма проведення XXII Міжнародного фестивалю дитячої демократії, творчості, телебачення та преси «Золота осінь Славутича» («ЗОСЯ – 2015»).

Тетяна БОЙКО
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: