Завантаження ...

Опозиційний уряд провів чергове засідання: говорили про економіку, «соціалку» та майбутні вибори

У четвер, 27 серпня, Опозиційний уряд провів чергове засідання в столиці. На порядку денному - підтримка промисловості, індексація зарплат і ситуація на Донбасі.У першу чергу, опозиціонери озвучили вимоги до державного бюджету на 2016 рік. Це індексація всіх соціальних виплат...

 
У четвер, 27 серпня, Опозиційний уряд провів чергове засідання в столиці. На порядку денному - підтримка промисловості, індексація зарплат і ситуація на Донбасі.

У першу чергу, опозиціонери озвучили вимоги до державного бюджету на 2016 рік. Це індексація всіх соціальних виплат на рівень інфляції і підтримка всіх базових галузей промисловості.

«З січня по липень 2015 року, ми спостерігали 40%-ну інфляцію. Промисловість за цей час впала на 19%, у тому числі на 20,2% - видобувна та переробна, на 25,4% - металургія, на 22,1% - машинобудування. А це основні джерела валютної виручки для нашої країни. Не випадково британський журнал The Economist визнав українську економіку гіршою в 2015 році», - відзначають в опозиційному уряді. В якості дієвих заходів для виведення економіки з кризи опозиціонери пропонують прийняти програму «Нової індустріалізації», яка передбачає відновлення промисловості, створення нових робочих місць, зростання зарплат і, як наслідок, зростання пенсій.

Що ж стосується соціальної сфери, то опозиціонери нагадали, що в 2013 році середня зарплата по регіонах становила 408 доларів, тоді як сьогодні, в 2015 році - всього 176 доларів. У Київській області цей показник нижче середнього - 172 долари. Зовсім в жалюгідному стані знаходяться соціальні стандарти, від яких залежать зарплати бюджетників і пенсії. Так, мінімальна зарплата становить 55 доларів (проти 143 у 2013 році), а мінімальна пенсія - 43 долари (112 у 2013 році).

«Допомога на народження дитини стала у кілька разів меншою. Якщо 2 роки тому за народження другої дитини сім'я отримувала 7740 доларів, то сьогодні - всього 1876. За третю дитину допомога становила 15480 доларів, а тепер батьки можуть розраховувати все на ті ж 1876 доларів. Крім того, з 1 липня діють положення закону про позбавлення пільг - таким чином 7 мільйонів українців були позбавлені 30 видів соціальних гарантій!», - підкреслюють в Опозиційному уряді.

«Соціальний пакет», запропонований опозиціонерами – це понад 60 законопроектів, що передбачають такі ініціативи:

• Індексацію соціальних стандартів з урахуванням рівня інфляції;
• Мораторій на підвищення тарифів ЖКГ;
• Державне регулювання цін на соціальні товари та послуги;
• Повернення соціальних пільг ветеранам, чорнобильцям, інвалідам, сім'ям з дітьми та дітям –сирітам;
• Відміну оподаткування пенсій і обмеження пенсій працюючих пенсіонерів;
• Ліквідацію заборгованостей по зарплаті.

Також на засіданні Опозиційного уряду йшлося про утиски та порушення прав людини, що мають місце в Україні. За словами опозиціонерів, це і спроби відміни виборів в підконтрольних Україні населених пунктах Донбасу. І відмова в реєстрації регіональних відділень партії «Опозиційний блок». І фізичні розправи над активістами та напади на офіси партії.

«Саму наявність спроби позбавити можливості жителів Донецької і Луганській областей вибрати місцеву владу, ми розцінюємо як політичну провокацію і спробу взагалі розділити країну на два табори - на тих, хто має право голосувати і на тих, хто не має права цього робити. На цих територіях, у цих містах раніше обирали президента, вибирали парламент, а чомусь місцеву владу цим людям вибирати не можна. Ми будемо боротися проти цих рішень усіма конституційними методами», - заявив голова парламентської фракції Опозиційного блоку Юрій Бойко.

Крім того, опозиціонери направили до дипломатичних представництв країн ЄС, США та міжнародних організацій звернення з закликом відреагувати на порушення прав людини в Україні.

«Переконані, що відповідна реакція міжнародних партнерів України дала б потужний сигнал жителям південних і східних регіонів нашої країни щодо того, що Захід послідовний і об'єктивний у відстоюванні універсальних принципів демократії та прав людини», - йдеться в зверненні.

Тетяна Кожевнікова
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия