Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Новини з апаратної наради за 20 липня 2015

У залі засідань виконавчого комітету 20 липня відбулась апаратна нарада керівників структурних підрозділів виконавчого комітету Славутицької міської ради. Ведучий наради в.о. міського голови, секретар ради Фомічев Юрій Кирилович надав інформацію про суспільно-політичну...

 
У залі засідань виконавчого комітету 20 липня відбулась апаратна нарада керівників структурних підрозділів виконавчого комітету Славутицької міської ради. Ведучий наради в.о. міського голови, секретар ради Фомічев Юрій Кирилович надав інформацію про суспільно-політичну ситуацію в країні та зосередив увагу на актуальних питаннях м. Славутич.

• Парламент направив до Конституційного суду України законопроект про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації.
16 липня Верховна Рада прийняла постанову «Про включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації) і про його направлення до Конституційного суду». За відповідне рішення проголосувало 288 народних депутатів. Конституційний суд України підготує висновок щодо відповідності законопроекту вимогам статей 157 і 158 Конституції.

• Верховна Рада України ухвалила Закон «Про місцеві вибори». Прийнятий 14 липня законодавчий акт визначає основні засади, організацію і порядок проведення виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних, міських голів та старост. Відповідний законопроект було зареєстровано за №2831-3. Передбачається збільшення повноважень територіальних громад. Місцеві громади об’єднуються в повіти, повіти – в області.

• Розпочато роботу з відновлення спеціальної економічної зони «Славутич». Є повне розуміння та підтримка даного питання в депутатської більшості Верховної Ради України та Кабінеті Міністрів України. «Це єдиний шлях нашого успішного розвитку, адже створення сприятливого інвестиційного клімату в місті призведе до появи в Славутичі нових робочих місць, збільшення добробуту жителів», – зауважив Юрій Кирилович.

• Державний концерн з поводженяю з відпрацьованим паливом та радіоактивними відходами українських АЕС, звичайно ж, треба реєструвати в місті Славутич!

• Залишається проблемним питання харчування дітей в дитячих садочках. Пропозиції батьківських комітетів будуть враховуватись. Це ж питання буде розглядатись і на сесії міської ради 23 липня.

• В цьому році шоста хвиля мобілізації буде останньою. План по Славутичу високий – 40 військовозобов’язаних призиватимуться на військову службу. Продовжується робота з демобілізованими: надаються соціальні пільги, оздоровчі сімейні путівки, проводиться психологічна реабілітація.

Управління інформації та електронного врядування
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: